Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

214 gasten online

Column 27 van Mlaz Corbier: De Koninklijke Nederlandse Vermogens Bond

Ook Mlaz Corbier heeft vol walging kennis genomen van het FC Groningen- en publiekminachtende besluit van de KNVB om de wedstrijd FC Groningen - RKC Waalwijk morgenmiddag gewoon door te laten gaan. Het kwik is inmiddels alweer naar een graadje of -14 gedaald, maar de Zeister bobo's zitten er warmpjes bij, hetzij vanuit potsierlijke skyboxen, hetzij thuis voor de buis, van alle Eredivisie Live-gemakken voorzien. Money rules, ook bij de KNVB. Mlaz heeft er verbolgen een scherpe column aan gewijd. Geniet ervan!

 

De Koninklijke Nederlandse Vermogens Bond

 

Ook de verstokte romanticus moet er nu echt aan geloven: geld slaat de klok in het moderne voetbal. De torenhoge weeksalarisen van de spelers die de BVO's tot over de rand van de afgrond drukken zijn schering en inslag. Dezelfde spelers verkassen vervolgens doodleuk als ze een grijpstuiver meer kunnen krijgen bij de concurrent. Om een vervanger te halen moet er meer geld in kas en dus stijgt de prijs van een seizoenkaart maar weer eens...

 

Het zou leuk zijn als de KNVB nog oog zou hebben voor Jan met de pet, maar als we van één instituut niets hoeven te verwachten dan is het van de Zeister boevenbende. Zaterdagmiddag vroeg FC Groningen om uitstel van de wedstrijd tegen RKC Waalwijk maar vingen uiteraard bot. Er is zelfs geen weldenkende Eskimo die overweegt wedstrijden te voetballen in deze omstandigheden, maar de Rayonhoofden van de KNVB zien geen enkele (bevroren) grond om het verzoek van Hans Nijland te honoreren en over te gaan tot een afgelasting.

 

Een veel gehoorde kreet is dat er geen speeldata meer voor handen zou zijn om de wedstrijd in te halen. Gezien het feit dat zowel Groningen als RKC uitgeschakeld is voor de nationale beker en zich niet in Europa hoeven te laten gelden is dat een drogreden van jewelste. Sterker nog, dit weekend zijn er al twee duels afgelast, te weten De Graafschap v FC Twente en ADO Den Haag v AZ, en laten dat nu juist twee clubs zijn die naast de competitie nog andere verplichtingen hebben in Europa en het bekertoernooi. Met andere woorden, eisen dat de wedstrijd van zondagmiddag om 16.30 uur doorgaat is nergens op gebaseerd omdat er al twee duels uitgesteld zijn.

 

Het is wel opmerkelijk te constateren dat de twee afgelaste wedstrijden gespeeld zouden worden ten tijde van een treffen op een ander veld. Het lijkt daarom op een commercieel complot: er moeten wedstrijden gespeeld worden en uitgezonden worden op Eredivisie Live. Want FC Groningen v RKC Waalwijk is nu net de half vijf-wedstrijd en zonder een alternatief moet de wedstrijd dus wel doorgaan want het beeld kan natuurlijk niet op zwart.

 

Het is dus nog maar weer eens duidelijk geworden dat niet het publiek maar de pegels de belangrijkste factor is. Het wordt tijd dat de KNVB de afkorting van haar naam wijzigt in Koninklijke Nederlandse Vermogens Bond.


Visit http://red-puffin-tobacco.blogspot.com/, the official unofficial website what keeps you up-to-date with all the Mlazterpieces.

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., tweet hem op Twitter of laat een bericht achter in ons gastenboek.