Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

201 gasten online

Henk de Haan blikt vooruit op komend seizoen: "Filip Kostic vertrekt voor € 8 à 10 miljoen"

Joost Bakker, freelance journalist en redacteur van ThePostOnline, smaakte onlangs het broez'nde genoegen om met Henk de Haan van gedachten te wisselen over het komende seizoen. Henk de Haan, tussen 1982-1984 in twee seizoenen goed voor 25 officiële wedstrijden FC Groningen, voorziet op termijn een goed gevulde schatkist bij de Trots van het Noorden, aangezien hij Filip Kostic, volgens hem de topscorer van komend seizoen, voor € 8 à 10 miljoen verkocht ziet worden; hij voegt speciaal voor de Serviër het woord relevatie toe aan de Dikke Van Dale.

 

Over het komende seizoen is hij helder: "Het publiek moet, ongeacht de uitslag, met een voldaan gevoel naar huis gaan. Vorig jaar had ik mijn tijd vaak beter kunnen besteden dan naar het stadion gaan. Ik hoop dan ook gewoon op heel veel leuke wedstrijden."

 

Veel leesplezier gewenst bij de voorbeschouwing op het komende seizoen van Henk de Haan, die ook op ThePostOnline is na te lezen! Het betreft overigens deel 9 uit een serie van 18 verhalen/interviews.

Voorbeschouwing Eredivisie deel 9

JOOST BAKKER: 23-07-2013 13:08 UUR

Op vrijdag 2 augustus trappen Ajax en Roda JC in Amsterdam af voor een nieuwe Eredivisieseizoen. ThePostOnline blikt met 18 bekende supporters vooruit. Vandaag aflevering negen met Henk de Haan, supporter van FC Groningen. 

 

In Groningen kende men hem al, maar afgelopen jaar maakte heel Nederland kennis met Henk de Haan. In zijn poging het noodlijdende SC Veendam te redden viel hij op met zijn positivisme en doorzettingsvermogen. Ook in deze voorbeschouwing schuwt hij het opportunisme niet. “Kostic wordt na dit seizoen voor 8 á 10 miljoen verkocht.”

 

Wat verwacht jij van jouw club dit seizoen?
“Ik verwacht er heel erg veel van. Sowieso een positie in het linker rijtje, ik zet net als afgelopen seizoen in op plaats 7. Met Botteghin en Wijnaldum heeft de club goed ingekocht en als ik de berichten moet geloven zitten er nog een aantal nieuwe spelers in het vat. (Inmiddels zijn Ekong, Adorjan en Chery aangetrokken, red.) Afgelopen week verloor de FC weliswaar met 4-0 van Mainz’05, maar in de Bundesliga spelen natuurlijk ook topteams. Ik heb er veel vertrouwen in.”

 

Welke speler van FC Groningen moeten we dit seizoen zeker in de gaten houden?
“Filip Kostic. Vorig jaar speelde hij voornamelijk in het tweede, omdat Maaskant geen vertrouwen in hem had. Let op mijn woorden, Kostic wordt na dit seizoen voor 8 á 10 miljoen verkocht. Hij krijgt het vertrouwen van de trainers en – niet onbelangrijk – z’n haar zit weer normaal. Dat geblondeerde vond ik niks. In de voorbereiding won FC Groningen met 15-0 van amateurs en hij was bij 14 goals betrokken. Echt waar, deze jongen is nog beter dan Tadic.”

 

Je noemt de vertrokken trainer, Robert Maaskant. Ben je er rouwig om dat hij weg is?
“Nee, daar ben ik zeker niet rouwig om. Maar van mijn vrouw Karin mag ik verder niks over Maaskant zeggen, haha.”

 

Wanneer is het seizoen van FC Groningen geslaagd?
“Vorig jaar waren er veel te weinig leuke wedstrijden. Het publiek moet, ongeacht de uitslag, met een voldaan gevoel naar huis gaan. Vorig jaar had ik mijn tijd vaak beter kunnen besteden dan naar het stadion gaan. Ik hoop dan ook gewoon op heel veel leuke wedstrijden. Kostic moet daar natuurlijk mede voor zorgen en ik hoop ook dat ze Adorjan van Liverpool kunnen halen. Ik hoor via Twitter en Facebook veel goede berichten over dat mannetje.”


Je hebt een tijd een praatje mogen houden in de rust van thuiswedstrijden. De club is daarmee gestopt. Wat vind je daarvan?
“Dat vind ik toch wel erg jammer. Er waren een hoop mensen die het leuk vonden, maar ook een hoop vond het niks. Dat hou je toch altijd. Ik vond het prachtig om te doen, samen met Barend Beltman. Ik een beetje domme vragen stellen, hij slimme antwoorden geven. Mooi man.”

 

Zien we je dan binnenkort weer ergens op tv?
“Ik heb Wilfred Genee gemaild dat ik wel wou aanschuiven bij Tour du Jour, maar toen mailde hij terug: Henk, dit gaat over wielrennen. Oke, dan niet. Ik zou wel als analist naar Brazilië willen met RTL7. Het voetbal én de Copacabana analyseren, haha.”


Wie wordt kampioen?
“PSV timmert hard aan de weg. Schaars en Maher zijn heel goede aankopen. Ik denk dat de boys in Eindhoven kampioen gaan worden.”

 

En wie degradeert direct?
“Dat is wel een heel dappere vraag.” De Haan denkt lang na. “Ik ben dan toch wel heel bang voor Go Ahead Eagles. De Adelaarshorst is een van de mooiste stadions van Nederland. Alleen die netjes al in de goal, die hangen er al 40 jaar prachtig bij. ”


Wie wordt de topscorer?
“Kostic! In de eerste seizoenshelft geeft hij vooral assist, maar ik denk dat hij daarna wat egoïstischer wordt en veel gaat scoren. Vorig jaar Bony, nu Kostic. Wat mooi! Jawel hoor, Kostic wordt de relevatie. Zeg ik dat zo goed? ”


Welke trainer wordt als eerste ontslagen?
“Ik ben dan toch bang voor Foeke Booy. Ik weet niet wie daar in het bestuur zitten, maar dat zijn vast goedbedoelende amateurs. Sneu voor Booy, maar dan wordt hij het kind van de rekening.”

 

Wie wordt komend seizoen de beste speler van de Eredivisie? En nou niet direct Kostic roepen Henk…
“Maher. En dan Kostic als goede tweede. Het lijkt wel of ik aandelen in die jongen heb, haha! Dat is niet zo hoor, maar ik heb gewoon veel vertrouwen in hem.”


Welke club wint de KNVB Beker?
“FC Utrecht. Daar moeten we niet moeilijk over doen, dat is zo klaar als een klontje. ABC-tje. Dat zijn fighters daar in Utrecht. In de finale winnen ze van AZ. Het lijkt wel of ik hier een glazen bol voor me heb staan, wat mooi dit. Zit die De Kogel daar nog trouwens, bij FC Utrecht? Wat een geweldige voetbalnaam! Dapper baasje hoor, die De Kogel. Die zou ik dus altijd opstellen, alleen al vanwege zijn naam. Net als Platje, moet ook altijd spelen.”

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.