Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

103 gasten online

Column 4 van Mlaz Corbier: Er gloort nog hoop

Schreef onze scherpe columnist in zijn vorige column over de bijna-heilige Roelof Luinge, dit keer laat hij het einde van de carrière van een andere noorderling de revue passeren. Wij noemen zijn naam nu nog niet, maar lichten wel een bescheiden tip van de sluier op: de beklagenswaardige die afscheid moet nemen kan nog niet in de schaduw van de schaduw van de schaduw van Hero Luinge staan. Dit zal Mlaz op zijn geheel eigen wijze duidelijk maken.

Veel leesplezier gewenst!

 

Er gloort nog hoop

 

Dagelijks beleven we het van alle kanten. We horen het op de radio, lezen het in de krant: ellende, ellende, doffe ellende.

 

Er is grote schaarste aan alles. Schoon drinkwater, medische hulp, voedsel. Tenten, condooms, papier, lesmateriaal.

 

Natuurrampen vieren hoogtij. Een aardbeving hier, een hongersnood daar.

 

Het aantal bedreigde diersoorten neemt hand over hand toe. Het milieu gaat elke hartslag verder en verder naar de kloten. Het gat in de ozonlaag groeit, elke seconde verdwijnt er veertig hectare oerbos, de oceaan is nog nooit zo vervuild geweest als vandaag.

 

Overal wordt gevochten in de naam van Hem of juist de naam van Haar. Oorlog, terrorisme, marteling, onthoofding, the Land of the Free.

 

Geweld op straat verwordt zo langzamerhand de nieuwe modegril. Happy slapping of potenrammen.

 

Ook de instantie die naastenliefde predikt staat voor in de rij: mishandeling, misbruik, misbaksels.

 

Egocentrisme is troef. Belediging, rassenhaat, xenofobie, mishandeling, verminking, verkrachting, pedofilie, fratricide, genocide.

 

 

Gula, superbia, avaritia, acedia, luxuria, invidia, ira.

 

 

Vraatzucht, ijdelheid, hebzucht, luiheid, onkuisheid, afgunst, gramschap.

 

Domheid en oneerlijkheid.

 

Viezegeit & Naregeit.

 

Reclame. Verveling. Andermans naam op je onderbroek. Vierentwintiguurseconomie. Kiezersbedrog. Fraude. Goldman Sachs.

 

Je vraagt je hardop af waarom je het nieuws eigenlijk nog volgt... Totdat je op een ochtend in een waterig zonnetje maar weer eens de krant uit de brievenbus neemt, en vlak voordat je het vod rechtstreeks bij het oud papier slingert, valt je oog op een artikeltje: Henk Kok verlaat definitief RTV Noord.

 

In de verte, helemaal aan het eind van de tunnel zie ik nog licht, al wordt het vooralsnog nog grotendeels tegen gehouden door Jan Mennega. Desalniettemin gloort er nog altijd hoop.

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.