Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

181 gasten online

Bacuna ster van de week - Jans coach van de week in de VI

Het kan niet op voor Leandro Bacuna. Hij maakte afgelopen weekend zijn eerste doelpunt in de eredivisie en wordt voor zijn goede spel in de wedstrijd tegen Heracles door de VI beloond met een cijfer 8. Bovendien is hij tot Ster van de Week bekroond, dus volgens de VI was Bacuna de beste speler in de Eredivisie van spelronde 13. Ook de andere spelers van FC Groningen kregen goede cijfers. Tenslotte kon ook Ron Jans de rapporteurs overtuigen, hij is gekozen tot Coach van de Week. Verder in de VI van deze week: Tim Matavz in de rubriek "persoonlijk".

 

Dat Matavz graag met Sankoh en Lovre optrekt is natuurlijk geen nieuws meer, maar dat hij het liefst kikkerbilletjes eet wisten we nog niet. Verder laat Tim weten dat hij het naar zijn zin heeft bij FC Groningen en graag de concurrentie aan wil gaan met Pedersen en Nordstrand. Het hele stuk is te lezen op pagina 121 van de VI.

 

Dan de cijfers uit de VI van deze week (tussen haakjes de cijfers van het DvhN):

Luciano   7 (7)

De Roover  6 (6)

Sankoh  5 (6)

Granqvist  6 (7)

Stenman  6 (7)

Lovre  6 (7)

Ajilore  6 (6)

Bacuna  8 (7)

Van de Laak  7 (6)

Nordstrand  4 (-)

Matavz  7 (8)

Enevoldsen  6 (6)

 

Jans  (7)

Wiedemeijer  6 (5)

 

Verder schrijft de VI over de wedstrijd:

Heracles Almelo speelde in Groningen als op een mooie zomeravond. De bal ging rond, maar op het doelpunt van Bas Dost na stichtten de gasten amper gevaar. Via het oude recept van offensief vechtvoetbal  speelde de thuisploeg zich naar de verdiende maar geflatteerde zege, en voor het eerst dit seizoen scoorden de noordelingen in eigen stadion vaker dan één keer. Pas nadat de bezoekers een-op-een waren gaan spelen, trof invaller Tim Matavz twee keer doel. Heracles-aanvaller Juha Hakola zal de wedstrijd het liefst snel vergeten. De Fin viel in, raakte werkelijk geen bal goed en mocht na 24 minuten alweer vertrekken.