Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

306 gasten online

Contract tussen Essent en FC Groningen tussentijds opengebroken en verlengd tot medio 2017

FC Groningen had vanmiddag voorafgaande aan de wedstrijd tegen ajax goed nieuws te melden. Op een persconferentie maakten Hans Nijland, de jarige algemeen directeur van FC Groningen, en Peter Terium, Chief Executive Officer van de Raad van Bestuur van RWE AG, het moederbedrijf van Essent, bekend dat het tot medio eind 2014 lopende contract tussen beide partijen tussentijds is opengebroken. De nieuwe sponsorovereenkomst gaat 1 juli a.s. in en heeft een looptijd van vier jaar.

 

In de wandelgangen hebben wij vanmiddag vernomen dat de jaarlijkse bijdrage van Essent aan FC Groningen met een bedrag van ca. € 400.000 zou stijgen. Het realiseren van deze overeenkomst in een economisch moeilijke tijd van mag de clubleiding van FC Groningen en alle overige betrokkenen een prestatie van formaat worden genoemd.

 

Van links naar rechts: Robbert Klaver, Hans Nijland en Peter Terium

(foto: Wim Entzinger, lid van de Raad van Commissarissen van FC Groningen)

Essent blijft dus tot medio 2017 de hoofdsponsor van FC Groningen. De financiële steun beperkt zich niet tot het jaarlijks overmaken van een (niet nader genoemd) bedrag: Essent zal bovendien een jaarlijkse bijdrage leveren ten behoeve van de realisering van het Topsportzorgcentrum, het ultramoderne nieuwe trainingscomplex dat FC Groningen met partners wil opzetten op Sportpark Corpus den Hoorn. De verhuizing naar Corpus, die overigens nog niet volledig in kannen en kruiken is, staat gepland voor medio 2015. FC Groningen zal met het eerste elftal blijven voetballen in de Euroborg, maar alle elftallen zullen trainen op Corpus den Hoorn.

 

FC Groningen licht op de clubsite verder het volgende toe: "Essent prijkt niet alleen met de naam op het shirt, maar is ook nadrukkelijk zichtbaar in het stadion. Club en energiebedrijf werken gezamenlijk intensief aan de groene en duurzame ambities van FC Groningen in Euroborg. Zo voorziet Essent de club onder meer van groene stroom en groen gas voor het wagenpark, maakt zij elektrisch vervoer mogelijk en werkt ze aan warmte-koude opslag. Bovendien levert Essent een bijdrage aan de realisering van het Topsportzorgcentrum van FC Groningen."

 

Hans Nijland: "In deze tijd – kijkend naar de economische omstandigheden in de wereld – is het ongelooflijk belangrijk dat wij met Essent deze nieuwe overeenkomst hebben weten af te sluiten. Wij tonen hiermee aan dat niet alleen sportieve prestaties leidend zijn in een partnerschap, maar ook de resultaten die je buiten het veld boekt. Deze overeenkomst legt voor de komende vier jaar een stevig fundament onder de toekomst van FC Groningen."


Peter Terium: "Met onze gedeelde ambitie de club te verduurzamen en tot de groenste club van Nederland te maken, zou het te vroeg zijn om na drie seizoenen onze samenwerking te stoppen."

 

Voor meer informatie verwijzen we naar de clubsite van FC Groningen en naar het bericht op Essent.nl.

 

 

Filip Kostic en Nick Bakker showden vanmiddag de nieuwe thuis- en uittenues voor komend seizoen. Op de clubsite van FC Groningen is de volgende foto geplaatst waarin Michael de Leeuw en Rasmus Lindgren in de nieuwe shirts te zien zijn:

 

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.