Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

431 gasten online

Ruim 2.000 seizoenkaarten meer in vrije verkoop dan vorig jaar

FC Groningen start komende zaterdag, 1 juni 2013, om 10:00 uur met de vrije verkoop van de resterende seizoenkaarten. Het Dagblad van het Noorden meldt vanochtend dat er nu bijna 11.000 van de 15.800 voor het publieke segment beschikbare seizoenkaarten zijn verkocht. De overige stoelen zijn voor sponsors, personeel, het bezoekersvak of worden per wedstrijd in de losse verkoop verkocht.

 

Henk Veldmate: "Alleen budget voor nieuwe spelers als huidige spelers worden verkocht"

Technisch manager Henk Veldmate komt vandaag in de papieren versie van Voetbal International aan het woord. Hij geeft aan dat we van de komende transfer window geen wonderen hoeven te verwachten als bv. een Virgil van Dijk niet wordt verkocht: "Zolang er niemand is verkocht, proberen wij het vertrek van jongens als Kwakman intern op te vangen. Pas als wij spelers verkopen is er budget om zelf de markt op te gaan."

 

Henk Veldmate over de eventuele interesse van andere clubs in Virgil van Dijk: "Het is nu stil." Het feit dat scouts van enkele topclubs Van Dijk de laatste maanden nadrukkelijk hebben gevolgd heeft nog niet tot concrete interesse geleid.

Vorig jaar startte de vrije verkoop van seizoenkaarten op dinsdag 12 juni 2012. Op dat moment waren er al ruim 13.000 seizoenkaarten verkocht, zo communiceerde FC Groningen op de clubsite. Dit betekent dat dit jaar bij de start van de vrije verkoop ruim 2.000 meer seizoenkaarten in de verkoop gaan vergeleken met ruim een jaar geleden. Er zijn ca. 1.400 actieve opzeggingen geweest; ook zijn er ca. 500 nieuwe seizoenkaarthouders bijgekomen. Dit betekent dat er 1.000 à 1.500 huidige seizoenkaarthouders zijn geweest die niet hebben gereageerd op de oproep van FC Groningen om hun kaart te verlengen.

 

Op 1 juni 2012 communiceerde FC Groningen overigens nog een verkocht aantal seizoenkaarten van op dat moment ruim 12.000; twee dagen eerder waren het bijna 12.000 (1, 2).

 

Hoofd Communicatie Richard van Elsacker, vandaag in het DvhN over de vrije verkoop: "Het aantal van bijna 11.000 verkochte seizoenkaarten is nog steeds in lijn met het aantal dat we vorig jaar rond deze tijd hadden verkocht. (De vrije verkoop startte vorig jaar 11 dagen later, red.) Er is nu nog ruim keus. Mensen kunnen zaterdag van tien tot vijf naar het stadion komen en een beschikbaar stoeltje op één van de tribunes uitkiezen. Ook voor mensen die graag bij elkaar willen zitten liggen er nu mogelijkheden. En er kan in zes termijnen worden betaald."

 

De tijden zijn veranderd, dat moge duidelijk zijn. Twee jaar geleden, om precies te zijn op dinsdag 21 juni 2011, gingen er welgeteld 200 seizoenkaarten de vrije verkoop in, aldus FC Groningen. Dat aantal is inmiddels aangegroeid tot meer dan 5.000.

 

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.