Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

113 gasten online

Binnenkort 1.120 zonnepanelen bovenop de Euroborg? 

Hans Nijland en Peter Terium, Chief Executive Officer van de Raad van Bestuur van RWE AG, het moederbedrijf van Essent, lanceerden op 12 mei jl. plannen met betrekking tot de Euroborg en de 'vergroening en verduurzaming' van FC Groningen. De eerste details van deze plannen zijn vandaag bekendgemaakt.

 

Op de website van Stichting 1 Miljoenwatt lezen we het volgende: "Stichting 1miljoenwatt biedt u samen met Essent de mogelijkheid om zonnepanelen in een collectief zonne-energieproject te kopen. Wij noemen deze zonnepanelen, ZoNbligaties. Het eerste project vindt plaats op het stadion van FC Groningen, de Euroborg." Hoe werkt het? Hier is meer te lezen.

 

Inmiddels zijn er 14 van de beschikbare 1.120 zonnepanelen à € 550,- verkocht. Er dient 10% aanbetaald te worden. Volgens de site van de stichting wordt getracht de zonnepanelen de komende 73 dagen aan de man te brengen. De einddatum is derhalve op 12 augustus 2013 gesteld.

 

FC Groningen en Essent hebben de gedeelde ambitie de club te verduurzamen en tot de groenste club van Nederland te maken.

 

RTV Noord zegt dat het plan in samenwerking met hoofdsponsor Essent, stichting 1 Miljoenwatt en de gemeente Groningen tot stand is gekomen. FC Groningen betaalt de reguliere prijs voor de energie. De opbrengst gaat voor een deel naar particulieren die in het project hebben geïnvesteerd. Het dak wordt alleen omgebouwd als genoeg particulieren aan het project willen meedoen. De komende periode worden dan ook belangstellenden geworven.

 

Reactie Hans Nijland:

"Het zou natuurlijk prachtig zijn als onze supporters en mensen die begaan zijn met het milieu, instappen en we samen het stadion en de club weer wat groener maken."

 

Erwin van Laethem, topman van Essent, verwacht dat anderen het voorbeeld van de Euroborg volgen en ook zonnepanelen voor op het dak kopen. "En zo zitten we weer een stapje dichter bij een duurzamer Nederland", zo citeert RTV Noord Erwin van Laethem.

 

Genoemde stichting licht nog het volgende toe:

 

Wat als je zelf graag zonne-energie wil opwekken maar geen geschikt dak hebt?

 

Stichting 1miljoenwatt geeft samen met Essent nu iedereen de mogelijkheid om op een ander dak zelf zijn eigen zonne-energie op te wekken. Dat kan door te investeren in één van de ruim 1100 zonnepanelen op het dak van het voetbalstadion van FC Groningen, de Euroborg. Alle zonnepanelen samen produceren voldoende stroom om bijvoorbeeld ruim 70 huishoudens ieder jaar van elektriciteit te voorzien. Wij noemen deze zonnepanelen ZoNbligaties (1 zonnepaneel is 1 ZoNbligatie). Over deze ZoNbligatie ontvangt u een rendement dat meebeweegt met de stroomprijzen; dat noemen wij zonne-rente.


Omdat wij uw zonnepanelen niet op uw dak thuis neerleggen, maar samen met andere zonnepanelen op een groot dak ergens anders installeren, maken we de voordelen van zonne-energie voor iedereen bereikbaar. En als u verhuist? Dan gaat uw zonne-energie gewoon met u mee.


Eenvoudig en zonder dat u zich hoeft te verdiepen in alle details verzorgt Stichting 1miljoenwatt uw eigen zonne-energie. Aan de hand van uw budget en uw energieverbruik kunt u op onze website aangeven of u wilt investeren in 1, 2, 3 of meer zonnepanelen en wij regelen de rest.

 

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.