Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

456 gasten online

Advocaat van Gronitas: "FC Groningen moet zelf met Gronitas onderhandelen"

De bouw van een nieuw trainingscompex op Corpus den Hoorn is bepaald nog geen gelopen koers. Wethouder Dig Istha van de gemeente Groningen heeft de huur van de kantine van voetbalvereniging Gronitas per 1 november a.s. opgezegd; ook is Gronitas het gebruik van de sportvelden vanaf komend seizoen ontzegd, althans dat denkt de advocaat van Gronitas. Over de sportvelden heeft de amateurvereniging een kort geding heeft aangespannen tegen de gemeente. Dit kort geding dient volgende week dinsdag, 2 juli a.s.

 

Het Dagblad van het Noorden schrijft inmiddels dat Dig Istha, voormalig directeur Corporate Affairs van Essent en van RWE, zijn overheidspositie misbruikt voor de belangen van FC Groningen, althans volgens advocaat Welmoed de Boer van Gronitas.

 

Dig Istha meldt op woensdag 26 april 2013 op Twitter het volgende: "De Gemeente heeft Gronitas de huur van de kantine opgezegd. Ze kunnen gewoon blijven voetballen. Advocaat zou brieven beter moeten lezen"

Het DvhN citeert De Boer: "Een onderneming kan niet tegen de gemeente zeggen: los dat maar voor me op. FC Groningen moet zelf met Gronitas onderhandelen.

 

Het bestuur van Gronitas schreef op 23 mei jl. op de clubsite al het volgende, in afwachting van de opzegging van de veldhuur door de gemeente: "We willen er heel erg graag uitkomen met de gemeente, maar we willen graag een oplossing waar we er niet te veel op achteruit gaan. Dit lijkt ons, bij een gedwongen verhuizing, geen bijzonder gekke eis. Hier is echter geen budget voor. De gemeente lijkt in een spagaat te zitten. Aan de ene kant hebben ze toegezegd aan FC Groningen dat dit prestigieuze project door zal gaan en aan de andere kant zitten ze financieel in ontzettend zwaar weer, waardoor een redelijke oplossing voor Gronitas niet tot de mogelijkheden behoort. Een redelijke oplossing kost inderdaad geld en tot op heden blijft de gemeente vasthouden aan het projectbudget. In dit projectbudget is er 100.000 euro begroot is voor de verhuizing van Gronitas. Er moet dus voor 100.000 euro een oplossing voor Gronitas gevonden worden."

 

Wordt vervolgd.

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.