Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

187 gasten online

Eerste zonnepaneel op dak Euroborg gelegd na succesvolle afronding fase 1

Robbert Klaver, commercieel directeur van FC Groningen, heeft vanmiddag officieel het eerste zonnepaneel op de Euroborg gelegd. De eerste fase van het door Stichting 1miljoenwatt en Essent georganiseerde project, waarmee geïnvesteerd kan worden in zonnepanelen (de zgn. ZoNbligaties) in een collectief zonne-energieproject, was nl. een feit: er waren middels crowdfuncing aan ruim 200 deelnemers in totaal 531 zonnepanelen à € 550 verkocht. Robbert Klaver heeft het eerste zonnepaneel op het dak van de Euroborg gelegd, en verklaarde dat inmiddels gestart is met fase 2.

 

Als ook de 531 zonnepanelen van fase 2 verkocht zijn, voorzien de panelen in stroom waarmee 10% van het totale stroomverbruik van FC Groningen (kantoor, lichtmasten stadion etc.) gefinancierd kan worden.

 

FC Groningen is nu de eerste voetbalclub in Nederland met een zonnecentrale op het dak van haar stadion. Deze week was namelijk al begonnen met de aanleg van de duurzame centrale op de Euroborg.


Robbert Klaver, commercieel directeur van FC Groningen, legt het eerste zonnepaneel;

rechts Matthijs Olieman van Stichting 1miljoenwatt

FC Groningen is nu de eerste voetbalclub in Nederland met een zonnecentrale op het dak van haar stadion. Deze week was namelijk al begonnen met de aanleg van de duurzame centrale op Euroborg.

 

Robbert Klaver: "Door de ruim tweehonderd particuliere investeerders krijgen wij als eerste club in Nederland een zonnecentrale op het dak van ons voetbalstadion. Dat past volledig bij één van de kernwaarden van de club: groen en duurzaam. Wij nemen de stroom af en het geld dat we daarvoor betalen, wordt als dividend uitgekeerd aan de deelnemers. Een win-winsituatie dus. Daarnaast toont het aan dat we niet alleen roepen dat we groene en duurzame ambities hebben, maar dat we onze ambitieuze plannen ook daadwerkelijk weten te realiseren.


De zonnecentrale op Euroborg levert naar verwachting nog deze maand de eerste stroom. In totaal is er op het dak van het voetbalstadion plaats voor 1.120 zonnepanelen. Wij kunnen melden dat er voldoende animo is voor een tweede fase en dat hiervoor al weer 180 zonnepanelen zijn verkocht."

 

De zonnecentrale, die naar verwachting eind januari klaar is, zal jaarlijks zo’n 116.000 kWh duurzame stroom opwekken. Dat is ongeveer evenveel als 35 huishoudens per jaar aan elektriciteit verbruiken.

 

 

Op weg naar de eerste paneellegging 

 

Zo zien de zonnepanelen eruit

 

Het eerste zonnepaneel ligt!

 

 

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.