Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

240 gasten online

Gegoochel met cijfers verkochte aantallen seizoenkaarten, maar FC is hot!

Hans Nijland komt vandaag bij RTV Noord aan het woord. De enthousiaste algemeen directeur van FC Groningen windt er geen doekjes om: FC Groningen is hot, en er zou een enorme run op seizoenkaarten zijn. "De teller staat nu al op 10.500 kaarten. Dat is 20 procent meer dan vorig jaar op dit tijdstip. In totaal zijn er 16.000 kaarten beschikbaar." Het restant gaat 27 mei a.s. in de vrije verkoop (vorig jaar 1 juni 2013); de terugkoopperiode van huidige seizoenkaarten is gisteren overigens al gestopt.

 

Of het stijgingspercentage van 20% klopt is echter maar zeer de vraag.

Ongeveer een jaar geleden, op woensdag 29 mei 2013, drie dagen vóór de start van de vrije verkoop van de resterende seizoenkaarten voor het afgelopen seizoen, schreven wij in dit artikel:

 

"Het Dagblad van het Noorden meldt vanochtend dat er nu bijna 11.000 van de 15.800 voor het publieke segment beschikbare seizoenkaarten zijn verkocht. De overige stoelen zijn voor sponsors, personeel, het bezoekersvak of worden per wedstrijd in de losse verkoop verkocht."

 

Als er nu, zes dagen vóór de start van de vrije verkoop van het restant, 10.500 seizoenkaarten verkocht zouden zijn, en dit is 20% meer dan vorig jaar, dan zouden er vorig jaar rond deze tijd slechts ca. 8.800 jaarkaarten aan de man/vrouw zijn gebracht, een aantal dat beduidend lager ligt dan het door het DvhN op 29 mei 2013 gecommuniceerde aantal van bijna 11.000. Vergeleken met het aantal van 13.000 dat nóg een jaar eerder, op 12 juni 2012, bij de start van de vrije verkoop voor het seizoen 2012-2013 verkocht was, zou dit een desastreuze teruggang zijn geweest.

 

Dat FC Groningen hot is geloven we echter zonder meer. Het bereiken van Europees voetbal zuigt supporters en sponsoren aan. Hans Nijland hierover: "Als je succesvol bent, wil iedereen erbij horen. Dat zoiets positief werkt, is klip en klaar. Het enthousiasme is groot; ik ben al heel vaak aangeschoten door mensen die naar de eerste Europese uitwedstrijd willen."

 

Wat ons betreft het allerbelangrijkste: de sfeer rond de club is weer top, de gebalde vuist is terug - supporters zijn trots! (En tegen gegoochel met cijfers hebben we niets ;-) We zullen er alleen af en toe over berichten.)

 

Gerelateerd artikel:

 

29-05-2013 Ruim 2.000 seizoenkaarten meer in vrije verkoop dan vorig jaar

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.