Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

199 gasten online

Martini Ziekenhuis verzorgt sportmedische zorg voor spelers FC Groningen

Het komende seizoen zal de sportmedische zorg voor de spelers van FC Groningen verzorgd worden door het Martini Ziekenhuis. Hiertoe hebben beide partijen gisteren een overeenkomst ondertekend, zo bericht het ziekenhuis op de website. Het Martini Ziekenhuis schrijft: "Met de samenwerking levert het ziekenhuis een belangrijke bijdrage aan de continuïteit van de sportmedische zorg voor de spelers van de FC.

 

Zo is het team binnen het ziekenhuis onder leiding van orthopedisch chirurg Reinoud Brouwer altijd bereikbaar en biedt begeleiding tijdens trainingen, wedstrijden en trainingskampen. Het ziekenhuis garandeert hiermee korte toegangstijden en snelle diagnostiek."

Toegelicht wordt verder nog: "Daarnaast biedt de samenwerking de mogelijkheid om de sportmedische zorg verder te professionaliseren, want het nieuwe vaste team bestaat uit diverse experts: een orthopedisch chirurg, een sportarts, een sportarts in opleiding en een consulent huisarts. Het team adviseert in specifieke gevallen ook bij de verwijzing naar de experts binnen én buiten het ziekenhuis."

 

De overeenkomst kan niet los worden gezein van het nieuwe Topsportzorgcentrum dat op trainingscomplex Corpus moet verrijzen. Bestuursvoorzitter Hans Feenstra van het ziekenhuis: "Naast dat we zorgen dat de spelers de beste sportmedische zorg krijgen, past het ook in de gezamenlijke plannen en ambities rondom het nieuwe trainingscentrum van de club."

 

Hans Nijland heeft hierover gisteren tijdens de persdag ook al één en ander gezegd. Dat is hier terug te lezen.

 

Het Topsportzorgcentrum is het ultramoderne nieuwe trainingscomplex dat FC Groningen met partners op Sportpark Corpus den Hoorn aan het opzetten is. Essent levert hiervoor een jaarlijkse bijdrage ten behoeve van de realisering hiervan.

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.