Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

93 gasten online

Marco Timmer, FC Groningen-watcher van Voetbal International, heeft tegenover VI Radio verkondigd dat Hans Nijland naar aanleiding van de vorige week gepubliceerde rode jaarcijfers de noodklok heeft geluid. FC Groningen ziet zich geconfronteerd met teruglopende inkomsten uit hoofde van de verkoop van seizoenkaarten en sponsoring, terwijl aan de andere kant de huisvestingslasten jaarlijks met 1,5% stijgen.

De Trots van het Noorden is met 20% toch al relatief veel kwijt aan huisvestingslasten, en volgens de algemeen directeur moet er aan het inkomsten- en uitgavenplaatje het nodige veranderen, 'anders hangt er een serieuze dreiging van een Roda JC-scenario boven de club', zo citeert Timmer Hans Nijland, die aangeeft dat er intern niet nog verder bezuinigd kan worden.

Wat er precies met het Roda JC-scenario wordt bedoeld, wordt niet helemaal duidelijk. We gaan ervan uit dat niet gedoeld wordt op het overgaan van de Limburgse club op kunstgras, maar op het feit dat de club inmiddels een ietwat ander ambitieniveau heeft en in de Jupiler League te bewonderen is. Niet uitgesloten mag worden dat Nijlands woorden bedoeld zijn om de komende gesprekken met de Gemeente Groningen, grootaandeelhouder van de Euroborg, inzake de huisvestingslasten op scherp te zetten.

Redenen voor de terugloop in verkochte aantallen seizoenkaarten zijn overigens niet alleen in de economische crisis (en in de door FOX opgelegde belabberde aanvangstijden, red.) gelegen, maar ook in de verminderde uitstraling van het team, met name in thuiswedstrijden. Het spektakel wat supporters graag zien wordt node gemist: er wordt o.i. te vaak gespeeld om niet te verliezen in plaats van om te winnen.

Uit het vorige week gepubliceerde jaarverslag over het boekjaar 2013-2014 blijkt de jaarlijkse toename van de huisvestingskosten, die inmiddels ruim € 3,3 miljoen bedragen:

Gerelateerd artikel: 

13-11-2014 Financiële cijfers FC Groningen minder rood dan vorig boekjaar; eigen vermogen daalt verder; verwachting komend boekjaar: € 1 miljoen verlies

08-05-2014 Financiële problemen FC Groningen - club wil lagere stadionhuur

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.