Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

87 gasten online

Volgens de Stuttgarter Zeitung is hoofd scouting Henk Veldmate in beeld om bij VfB Stuttgart de op 24 september jl. ontslagen Fredi Bobic op te volgen. Bobic was lid van de Raad van Commissarissen van VfB, en hij werd mede verantwoordelijk gehouden voor de sportieve misère bij de huidige nummer laatst van de Bundesliga, die uit de eerste 12 duels pas negen punten bij elkaar sprokkelde. Bij VfB Stuttgart is Jochen Schneider overigens Sportdirektor, vergelijkbaar met de functie die Veldmate tot 1 september jl. bij FC Groningen bekleedde.

RTV Noord: "Henk Veldmate vertrekt niet naar VfB Stuttgart"
RTV Noord bericht dat Henk Veldmate niet aan de slacg gaat bij VfB Stuttgart. "Dat laat de club bij monde van manager technische zaken Peter Jeltema weten", aldus RTV Noord. De site kopt met het bericht dat FC Groningen de Duitse interesse ontkent, maar dit blijkt niet uit het artikel. Wij denken dat VfB Stuttgart wellicht wel degelijk in Veldmate geïnteresseerd is (de Stuttgarter Zeitung is bepaald geen roddelkrant), maar dat Henk Veldmate zelf wellicht niet naar Duitsland wil gaan.

De Duitse krant schrijft dat het internationale netwerk van Veldmate voor VfB Stuttgart zeer belangrijk zou zijn. Geschreven wordt dat Veldmate er met bescheiden middelen in is geslaagd FC Groningen in de Eredivisie te etablieren, o.a. doordat Veldmate Arjen Robben 'ontdekte' en Luis Suarez naar Groningen haalde.

De scoutingstak van de Duitse club functioneert volgens de krant niet naar behoren. Ralf Becker is sinds 2012 leider van de scoutingsafdeling, maar zijn toko komt niet uit de verf.

De club van Filip Kostic verloor gisteren voor eigen publiek met 1-0 van FC Augsburg, waarna trainer Armin Veh zijn biezen pakte. Voor deze vacature is Huub Stevens in beeld, volgens het eerder genoemde artikel uit de Stuttgarter Zeitung. Stevens was dit jaar al eerder trainer van de club waar de coaches er in een frequent tempo doorheen worden gejaagd.

Filip Kostic startte dit seizoen tot nu toe vijf keer in de basis, en werd zeven keer als invaller in de ploeg gebracht. Hij scoorde tot nu toe alleen een drietal gele kaarten. 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.