Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

225 gasten online

Gerard Kemkers (47) is vanmiddag tijdens een drukbezochte persconferentie gepresenteerd als nieuwe manager Performance Center van FC Groningen. Hij treedt op 1 december a.s. fulltime in dienst van FC Groningen en gaat de professionele tak van het nieuw te verrijzen Topsportzorgcentrum op Sportpark Corpus den Hoorn ontwikkelen en leiden. Het contract met de op 8 maart 1967 in Groningen geboren Kemkers heeft vooralsnog een looptijd van één jaar; het is de intentie om tot een jarenlange samenwerking te komen, aldus Hans Nijland vanmiddag.

Voor Kemkers gaat een droom in vervulling. "Ik heb altijd iets met de trots van het Noorden gehad en vaak nagedacht hoe het zou zijn om voor FC Groningen te werken", aldus de voormalig voetballer van VV Actief uit Eelde, die als speler van Actief B1 nog op een lijstje van FC Groningen prijkte. In die tijd zat hij in Groningen op het toenmalige Heymans College, en deed er daarnaast alles aan om ook zijn schaatstalenten te laten ontplooien.


Gerard Kemkers: "Ik voelde wat ik moest voelen voor een volgende stap in mijn carrière. Ik heb altijd iets gehad met de Trots van het Noorden. Ik ben regelmatig bij FC Groningen geweest. Ik ben een kind van de regio."

De financiering van het Topsportzorgcentrum is nog niet rond, "maar het gaat ons lukken", zo was Nijland zelfverzekerd. Er lopen onder andere gesprekken met VNO-NCW, dat wellicht de derde verdieping van het nog te bouwen complex gaat huren. FC Groningen schrijft op de clubsite over de financiering van het complex: "Hiervoor is de Trots van het Noorden met diverse partijen in gesprek, waaronder de gemeente Groningen, eigenaar Euroborg N.V. en enkele commerciële partijen. Hoofdsponsor Essent van FC Groningen draagt in financiële zin bij aan de exploitatie van het complex. Ondernemersorganisatie VNO-NCW MKB Noord heeft aangegeven geïnteresseerd te zijn in de huur van ruimte in het gebouw. Daarnaast is FC Groningen met commerciële partijen in gesprek waarbij de naamgeving van het Topsportzorgcentrum een optie is."

Voor meer informatie over de benoeming van Gerard Kemkers verwijzen we naar de clubsite van FC Groningen.

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.