Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

163 gasten online

 
Amper een week geleden berichtten wij in dit artikel over de financiële problemen van Masita, de kledingsponsor van FC Groningen. Vandaag schrijft Wij Limburg dat vandaag twee BV's, te weten Masita Sportswear BV en Masita Full Team Service BV, failliet zijn verklaard.


Lees onderaan het artikel de reactie van Hans Nijland op het faillissement.

UPDATE woensdag 31 december 2014:
Mogelijk doorstart Masita; eerste overnamekandidaat heeft zich gemeld

Mr. A. van Bergen uit Maastricht, curator van Masita, heeft tegenover L1 verklaard dat het Limburgse familiebedrijf mogelijk een doorstart kan maken. L1 schrijft: "Een dag na het faillissement van Masita heeft zich een mogelijke overnamekandidaat gemeld. Dat bevestigt de curator van de sportkledingfabrikant. De curator verwacht dat na de jaarwisseling meer belangstellenden volgen."

Op dinsdag 30 december jl. schreven we al het volgende:

Door het faillissement moeten tientallen profvoetbalclubs in binnen- en buitenland op zoek naar een nieuwe kledingsponsor. Wat de gevolgen voor (de shirts van) FC Groningen voor dit seizoen en voor volgend seizoen zijn is nog niet bekend.

Masita was ook de kledingsponsor van o.a. VVV-Venlo. Venlonaren schrijft het volgende: "VVV-Venlo zal naar alle waarschijnlijkheid het seizoen afmaken in de Masita kleding. De club geeft aan Venlonaren aan dat alle kleding binnen is en verdere verrichtingen afwachten. Of Masita een doorstart gaat maken is onbekend." We weten niet of dit ook voor FC Groningen geldt. 

Ondanks de zorgelijke berichten lijkt het faillissement voor vele partijen onverwacht te komen. Venlonaren bericht: "Meerdere clubs waren deze week nog aan het onderhandelen voor het nieuwe seizoen en wisten van niets. MVV was zelfs afgelopen maandag nog aan het overleggen voor de nieuwe collectie. Rino Soeters, voor MVV contactpersoon en contractonderhandelaar zegt het volgende: “Maandag heb ik met de directeur van Masita een gesprek gehad over vier concepten van een nieuwe outfit voor het nieuwe seizoen.” "

Gevolgen faillissement Masita voor FC Groningen volgens Hans Nijland te overzien

Hans Nijland laat tegenover RTV Noord weten dat de gevolgen van het faillissement van Masita voor FC Groningen te overzien zijn. "Er is geen nood aan de man. Nagenoeg alle merchandise en kleding van het eerste en de jeugd is geleverd. Dit is wel de tijd waarin we de kleding moeten bestellen voor volgend seizoen, dus daarvoor is het even afwachten of er een doorstart komt. We zijn de afgelopen dagen door een aantal kledingleveranciers benaderd. Gelukkig ligt Groningen goed in de markt. Maar we moeten eerst even afwachten wat Masita gaat doen. Contact krijgen is nu even lastig. In januari willen we duidelijkheid."

Gerelateerd artikel:

24-12-2014 "Voortbestaan Masita, kledingsponsor van FC Groningen, in gevaar"

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.