Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

172 gasten online

 http://fcg.jigsawwebdesign.nl/images/fcgonline.png
Op 2 januari 2015 zal fcgonline een geheel vernieuwde website lanceren. Hiermee wordt een traject van bijna anderhalf jaar afgesloten waarin eerst door Marc Cornelius onderzoek naar de wensen van onze lezers is gedaan. Vervolgens hebben wij met Jigsaw Webdesign een bedrijf uit de regio in de arm genomen om een volledig gemoderniseerde website te ontwerpen en te bouwen. Tenslotte betekent de overgang op de nieuwe website ook nog eens een overstap naar een nieuwe host. Ook hiervoor hebben we een Gronings bedrijf kunnen vinden, namelijk LinQhost. Wat betekent de nieuwe website voor de lezers? Verderop de belangrijkste wijzigingen op een rij.

De grootste wens was om de website goed leesbaar te maken op schermen van alle groottes, aangezien inmiddels meer dan de helft van alle bezoeken aan onze website middels mobiele telefoon en tablet plaatsvindt. Door gebruik te maken van responsive design is het gelukt de website hiervoor te optimaliseren. Er hoeft dus geen aparte app voor mobiele telefoons of tablets gedownload te worden, de website past zich automatisch aan de schermgrootte aan. Hoe kleiner het scherm, hoe minder kolommen getoond zullen worden (van 3 naar 2 naar 1).

Bij het openen van de website zal gelijk een slideshow met de vijf nieuwste artikelen de aandacht trekken. In de slideshow wordt een korte introductietekst getoond, de volledige tekst is via de 'lees meer' button te raadplegen. Verder is het ontwerp redelijk 'sober' gehouden aangezien tijdens de enquete was gebleken dat de lezers van fcgonline voornamelijk naar de inhoud van de site kijken en geen behoefte hebben aan veel 'toeters en bellen'. Dit kwam overigens volledig overeen met de gedachten van de redactie hieromtrent. Wel is gekozen voor kleuren en elementen die telkens terugkomen en voor de lezers tot een herkenbaar beeld moeten leiden.

Verder is de menu-indeling iets gewijzigd, hoe en wat precies mag iedereen zelf ontdekken. Ook is een kruimelpad toegevoegd en werken wij nu met tags. Door op een tag te klikken kunnen gerelateerde artikelen worden geraadpleegd.

Op 2 januari zelf kan de website op sommige momenten minder goed bereikbaar zijn, dit in verband met het online zetten van de nieuwe database. Het is ook mogelijk dat lezers pas in de loop van de dag de nieuwe website zullen zien. Alvast onze excuses voor het ongemak.

We willen vanaf deze plek Marc Cornelius, het team van Jigsaw Webdesign (en in het bijzonder Harrold Swalve) en onze nieuwe host LinQhost bedanken. Zij hebben er allen hard aan gewerkt om de nieuwe website van fcgonline een succes te laten worden! Hiermee komt een einde aan  de 'oude' site. Deze ging op 4 oktober 2009 online en heeft sindsdien maar kleine aanpassingen gekend.

Uiteraard zijn we benieuwd naar de ervaringen van onze lezers. Graag ontvangen wij deze per mail op het mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Alvast bedankt voor de moeite!

Hier alvast een voorproefje van de nieuwe site:


Weergave op een laptop


Weergave op een mobiele telefoon