Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

255 gasten online

 
Op donderdag 26 februari jl. schreven wij in dit artikel dat FC Groningen met Robey Sportswear in onderhandeling was inzake de opvolging van Masita als kledingsponsor van FC Groningen. Vandaag meldt FC Groningen op de clubsite dat Robey Sportswear de komende vier seizoenen de nieuwe kledingleverancier is van de FC.

FC Groningen was eerst met PUMA in gesprek, maar de Trots van het Noorden wilde niet meegaan in de eis van PUMA dat er jaarlijks minimaal 10.000 shirts afgenomen dienden te worden. Hierna heeft FC Groningen de aandacht verlegd naar Robey Sportswear.

De volledige tekst van het persbericht luidt als volgt:

Robey Sportswear is vanaf het seizoen 2015/2016 de nieuwe kledingleverancier van FC Groningen. De overeenkomst met het Nederlandse kledingmerk geldt voor een periode van vier jaar. Vanaf het aankomende seizoen spelen naast het eerste elftal en Jong FC Groningen ook alle jeugdteams van de Trots van het Noorden in de nieuwe Robey Sportswear-kledinglijn. Robey was eerder tussen 1982 en 1985 ook al drie seizoenen de kledingsponsor van FC Groningen.

In samenwerking met FC Groningen produceert Robey Sportswear de complete outfit voor de club voor het seizoen 2015/2016; van wedstrijdkleding tot presentatiepakken. Zowel het stijlvolle uit- als thuistenue is gebaseerd op de ontworpen shirts, zoals die door de supporters van FC Groningen in december zijn verkozen middels een verkiezing via de officiële Facebookpagina van de club.

Met Robey als kledingleverancier wordt er historie teruggebracht naar Euroborg. In het Stadion Oosterpark boekte FC Groningen, in de kleding van dit oer-Hollandse merk, prachtige successen tegen Europese grootmachten als Atletico Madrid en Inter Milan.

Commercieel directeur Robbert Klaver van FC Groningen zegt over de keuze voor de nieuwe kledingpartner van de club: "Wij zijn blij met Robey Sportswear als nieuwe kledingleverancier. Het kledingmerk heeft een historie in het Nederlands betaald voetbal én bij FC Groningen. Het merk staat erom bekend kwalitatief hoogwaardige kledingproducten te leveren en is bereid de door ons gewenste unieke wedstrijdshirts te produceren. Daarom zijn we zeer tevreden dat al onze elftallen de komende seizoenen in de tenues van Robey Sportswear zullen spelen. Wij zijn er van overtuigd dat we een succesvolle samenwerking tegemoet gaan."

Managing Director Arie Kegel van Robey Sportswear is enorm trots dat een grote club als FC Groningen in Robey-kleding gaat spelen. "Een club als FC Groningen past goed bij onze uitstraling als voetbal-cultmerk. De club heeft niet alleen een grote naam en status bij de achterban in de regio, maar behoort in Nederland ook tot de meest aansprekende clubs. Deze samenwerking is voor ons extra bijzonder omdat Robey FC Groningen eerder in de periode van het Oosterparkstadion ook al heeft gekleed. Dat was in de tijd met onder anderen Ronald en Erwin Koeman en dat blijft toch iets moois en speciaals."


Foto: FC Groningen

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.