Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

252 gasten online

 
Op 19 januari jl. berichtten wij in dit artikel over de Nieuwjaarsbijeenkomst van FC Groningen. Door Hans Nijland werd gesproken over een rigoureuze herstructurering van de schuld, waardoor de Trots van het Noorden veel geld zou kunnen besparen. Eén van de pijlers onder het plan is het opdoeken van het huidige investeringsfonds. Het hiervoor benodigde geld zou mede afkomstig zijn van een toen nog niet met name genoemde 'derde partij.'

In genoemd artikel schreven we ook al:

Inmiddels lijkt duidelijk te zijn wie de 'derde partij' is die het mede mogelijk maakt dat FC Groningen het huidige spelersobligatiefonds ter grootte van ruim € 8 miljoen in één keer aflost. Voetbal International schrijft op woensdag 4 februari 2015 in de papieren editie dat dit middels een inventieve truc geschiedt, als de gesprekken tussen de gemeente en FC Groningen hierover tot een goed einde worden gebracht. De Gemeente Groningen betaalt jaarlijks tot de einddatum van het huurcontract van de Euroborg ongeveer drie ton aan onderhoud voor de Euroborg. Het huurcontract met de Euroborg loopt volgens VI nog 22 jaar; VI vermoedt dat de gemeente bereid is om 22 maal drie ton, oftewel € 6,6 miljoen, ineens aan FC Groningen te verstrekken (al vermoeden wij dat er een nog een contante waarde-factor op dit bedrag wordt losgelaten). De onderhoudsverplichting voor de Euroborg komt dan bij FC Groningen te liggen; FC Groningen zou mede met dit geld het huidige spelersfonds kunnen opdoeken en tevens het gat in de financiering van het nieuwe Topsportzorgcentrum op Corpus den Hoorn kunnen dichten.

Hans Nijland wil desgevraagd niet reageren op de door VI aan hem voorgelegde theorie.

Vandaag bericht het Dagblad van het Noorden over een brief van Burgemeester en Wethouders van de Gemeente Groningen aan de gemeenteraad, waarin het voornemen wordt verwoord om de jaarlijkse bijdrage voor onderhoud van de Euroborg af te kopen.

De krant schrijft:

FC Groningen kan een financiële injectie tegemoet zien van bijna 6 miljoen. De gemeente is van plan haar jaarlijkse onderhoudsbijdrage aan de NV Euroborg af te kopen. Dat levert de Euroborg een bedrag van 5,7 miljoen. De bedoeling is dat NV Euroborg dit bedrag vervolgens weer doorleent aan FC Groningen.

B en W maken dit voornemen bekend in een brief aan de gemeenteraad. Door de onderhoudsbijdrage aan de Euroborg in een keer af te kopen en het geld vervolgens door te lenen aan de FC kan de club de bedrijfsvoering bestendigen, zegt het stadsbestuur. Zowel de NV Euroborg als de stad Groningen heeft volgens het college belang bij een financieel gezonde voetbalclub.

FC Groningen zal vervolgens jaarlijks moeten opdraaien voor de kosten, verbonden aan het onderhoud van de grasmat. Aan de FC de eer om het onderhouden van de grasmat serieus te nemen en er niet zo nu en dan 'bij in te laten schieten.' Spelers zijn nl. gebaat bij een ondergrond die niet als knollentuin getypeerd dient te worden.

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.