Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

87 gasten online

 
Gerard Kemkers verklaarde op 25 november jl. bij zijn aanstelling als Manager Performance Center letterlijk dat hij zich volledig van het schaatsen zou gaan afsluiten om zich geheel op FC Groningen te kunnen focussen, maar het bloed kruipt nog geen half jaar later waar het niet gaan kan. O.a. RTV Noord en De Telegraaf berichten dat Kemkers 'op de achtergrond' een rol als adviseur en klankbord gaat vervullen bij Team4Gold, de nieuwe schaatsploeg van Ireen Wüst. Eerder gaf Hans Nijland nog aan dat het ondenkbaar zou zijn dat Kemkers een dubbelrol zou gaan vervullen, en Kemkers zelf liet op 23 maart jl. op de clubsite van FC Groningen weten 'hogelijk verbaasd te zijn over de suggestie die in media is gewekt, dat hij voor een terugkeer in het schaatsen zou hebben gekozen.'

 

Gerard Kemkers: "Rol bij Team4Gold is puur informeel; mijn baan is bij FC Groningen"


Lees onderaan het artikel over de reactie van Gerard Kemkers tegenover Schaatsen.nl.

Eerder vandaag schreven wij al het volgende:

Achteraf bezien lijkt de verbazing vooral gelegen te zijn in het uitlekken van de toen al gaande zijnde gesprekken tussen Team4Gold en Kemkers. De poppen lijken dan ook aan het dansen. Wüst streeft ernaar in 2018 in China bij de Olympische Spelen een gouden medaille te winnen. Het lijkt ondenkbaar dat de gedreven Kemkers, die Wüst al negen jaar trainde, alleen op afstand en slechts op de achtergrond zijn steentje aan dit project wil bijdragen.

Bij FC Groningen leidt Gerard Kemkers de ontwikkeling en invulling van de professionele tak van het nieuw te verrijzen Topsportzorgcentrum op Sportpark Corpus den Hoorn. Onderdeel hiervan is het Performance Center, waarin het project '2018: talenten op één' centraal staat. Zowel het FC Groningen-project als dat van Team4Gold mikt dus op 2018 als mijlpaal. Een wel erg ongelukkige dubbelrol.

 

Gerard Kemkers: "Rol bij Team4Gold is puur informeel; mijn baan is bij FC Groningen"

Inmiddels heeft Gerard Kemkers het volgende aan Schaatsen.nl laten weten:

"Ik schrok er een beetje van toen ik de berichten in de media vanochtend las. Laat heel helder zijn dat ik echt op de achtergrond zal functioneren. Het is puur informeel. Mijn baan is bij FC Groningen en de ambitie van die club is ook mijn ambitie. Wat mij betreft ga ik niets doen. Ik zal er alleen daar waar nodig zijn. Het gaat erom dat Ireen weet dat ze een keer een belletje kan doen als ze dat nodig heeft. Waar mijn kennis waarde kan zijn, zal ik die met haar delen. Hoe je bijvoorbeeld een ploeg samenstelt. Ik heb een schat aan ervaring in de schaatswereld en heb na al die jaren natuurlijk een sociaal-emotionele binding met de sport. Ik weet ook wat ik voor Ireen betekend heb. We hebben na negen jaar samenwerking een bijzondere band met elkaar opgebouwd. Toen zij brak met Team Continu heb ik even helemaal geen contact met haar gehad. Toen ze zoekende was, heb ik aangeboden wel naar haar te willen luisteren. Onze bijzondere band zal over tien jaar nog steeds hetzelfde zijn, dan zullen we nog altijd bij elkaar op de koffie komen."

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.