Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

197 gasten online

 
De gemeenteraad van FC Groningen heeft vanavond ingestemd met het raadsvoorstel van 14 april jl., dat hier wordt toegelicht. Dit betekent dat de jaarlijkse gemeentelijke onderhoudsbijdrage ad € 315.000 voor een bedrag van € 5,7 miljoen wordt afgekocht. Dit bedrag zal worden doorgeleend aan FC Groningen. De club kan hierdoor het huidige, dure obligatiefonds in één keer aflossen en omzetten in een voor de participanten soberder fonds. Voor de gemeente is deze constructie kostenneutraal.

Bovendien is de realisatie van het Topsport Zorgcentrum door het raadsbesluit een stuk dichterbij gekomen. Over een tweede raadsvoorstel, voor het lenen van € 4,9 miljoen voor de bouw van het multifunctionele centrum, wordt in juni nog gestemd.

FC Groningen zal nu zelf jaarlijks moeten opdraaien voor de kosten, verbonden aan het onderhoud van de grasmat. Aan de FC de eer om het onderhouden van de grasmat serieus te nemen en er niet zo nu en dan 'bij in te laten schieten.' Spelers zijn nl. gebaat bij een ondergrond die niet als knollentuin getypeerd dient te worden.

De collegepartijen (D'66, PvdA, Groen Links en VVD) stemden vanavond vóór het raadsvoorstel; alle oppositiepartijen stemden tegen.

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.