Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

144 gasten online


FC Groningen kende een zeer wisselvallige start van het nieuwe seizoen. Met Ernest Faber hoopte het Groningse publiek op een nieuwe start met aanvallend en fris voetbal. Al snel kregen zij het deksel op de neus. In de seizoensouverture ging het direct mis: achterin stonden Hedwiges Maduro en Etienne Reijnen te schutteren en Feyenoord drukte vijf keer met succes af. Het was het begin van een moeilijke periode. Toch lijkt de defensie van de Trots van het Noorden inmiddels sterker te staan en is de eerste druk van de schouders van de trainer. De bookmakers denken er echter anders over en gaan er vanuit dat Faber de eerste oefenmeester is die mag inrukken.

Geen kerkhof voor trainers

De insiders en fans van FC Groningen zullen beter weten. De club staat namelijk absoluut niet bekend als trainerskerkhof en dus is het bijzonder dat de bookmakers negen keer je inzet uitbetalen op het moment dat Faber daadwerkelijk werkloos raakt. Daarmee is hij de favoriet van zowel 888sport als Unibet. Dat lijkt dus in strijd met het verleden van de club. Sinds de komst van Ron Jans in 2002, werd slechts een keer een trainer ontslagen. Pieter Huistra kende in 2012 een dramatische tweede seizoenshelft en werd na dat seizoen de laan uitgestuurd.

Stabiel beleid

Het is tekenend voor het stabiele beleid dat Hans Nijland al twintig jaar uitvoert. Daar komt bij dat FC Groningen toch echt in een ander vaarwater zit dan de eerste drie wedstrijden. Na nederlagen tegen Feyenoord, FC Twente en Excelsior volgde een knappe teamprestatie in Eindhoven. Landskampioen PSV werd met tien man bedwongen waardoor het eerste punt een feit was. Daar volgde een puntendeling met Sparta Rotterdam op. Uit bij FC Utrecht verraste FC Groningen niet alleen de tegenstander, maar ook het eigen publiek door met 1-5 zege te vieren. Inmiddels heeft FC Groningen vier wedstrijden niet verloren, want ook thuis tegen Heracles Almelo eindigde de wedstrijd in een gelijkspel.

Defensie op volle kracht

Om te zeggen dat het lek boven is, lijkt wat voorbarig. Toch staat de defensie met aankoop Samir Memisevic en Kasper Larsen een stuk steviger. Ook linksback Jason Davidson lijkt tot dusver prima te bevallen. Met speler als Mimoun Mahi en Oussama Idrissi heeft Faber ook voorin zijn trekpleisters. Wanneer ook Danny Hoesen in vorm is, behoren de Groningers in de subtop van de Eredivisie.

Als Ernest Faber niet degene is die als eerste ontslagen wordt, is het interessant om je geld in te zetten op een ontslag van een andere trainer. Neem bijvoorbeeld een Ron Jans. Ook zijn vertrek zorgt dat je inzet keer negen gaat. Op Erwin van de Looi, John Stegeman en Jurgen Streppel staat een odd van elf. Bijzonder, aangezien zeker SC Heerenveen het prima doet. Of speelt daar toch de geluksfactor wat meer mee?

Randzaken van belang

Weddenschappen zoals deze worden 'Outright bets' genoemd. Dit type weddenschap gaat normaliter - in tegenstelling tot reguliere weddenschappen - niet over één wedstrijd, maar over een periode. Hoe lang die periode is, hangt vaak af van een heel veel factoren. Sommige daarvan zijn vanaf de zijlijn lastig te beoordelen. Nijland staat bijvoorbeeld niet bekend als iemand die snel een coach ontslaat, maar al hadden we ook niet verwacht dat Big Sam al binnen drie maanden het veld moest ruimen. Uiteraard geheel terecht, maar wel volledig onverwachts.

In het geval van Ernest Faber zal een nederlaag in de komende wedstrijd daarom hoogstwaarschijnlijk niet fataal zijn.. al zijn er altijd factoren die je vooraf niet kan voorspellen dan wel bepalen.