Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

141 gasten online

Je wilt als voetbalclub graag iets extra’s doen voor je jongste jeugdleden en je wilt bovendien voor clubbinding zorgen. Daar is het organiseren van een penaltybokaal uitermate geschikt voor. En dat terwijl het concept eigenlijk zo eenvoudig is.

Een strafschop op de reservekeeper van het eerste elftal

Je maakt een schema met daarop in eerste instantie alle thuiswedstrijden van de trots van je club, het eerste elftal. In de rust van de thuiswedstrijden van het eerste plan je de penaltybokaal in. Steeds een ander team mag in de rust penalty’s komen nemen. Als club bepaal je zelf voor welke categorie je kiest. De kleine jeugdleden mogen in de rust van de wedstrijd een strafschop nemen op vaak de reservekeeper van het eerste. Soms wordt er behalve een penalty ook een shoot-out gespeeld. Dan komen de kinderen al dribbelend op de keeper af

Erehaag voor de spelers van het eerste

Een scheidsrechter – in pak - houdt de score van het team nauwkeurig bij. Al voor het duel begon hebben de kinderen van het team een erehaag gemaakt voor de spelers. Nadat de penaltybokaal erop zit doen ze dit voor aanvang van de tweede helft opnieuw. Na het rennen van een ereronde zit het avontuur er op. Als je het als club leuker wilt maken dan laat je de namen van de spelertjes omroepen. Uiteraard nemen ze de strafschoppen in de clubkleding.

De winnaar krijgt medailles

En zo ontstaat als vanzelf een ranglijst en zal uiteindelijk een team de beste blijken. Dit team zet je uiteraard in het zonnetje en verras je op heel fraaie medailles. Vergeet dus niet het voetbal sportprijzen bestellen. De deelnemende teams aan de penaltybokaal trakteer je als je klaar zijn allemaal op een zakje friet en wat drinken in de kantine. De kinderen zullen deze dag nooit vergeten en maken kennis met de wedstrijden van het eerste elftal. Wellicht dat ze later zelf naar die wedstrijden komen kijken, al was het alleen maar om in de rust de penalty’s van hun concurrenten te zien. Het organiseren van een penaltybokaal zorgt voor binding. De kinderen vinden het bovendien leuk, ook al omdat er zoveel mensen op het voetbalveld zijn; meer in elk geval dan bij hun eigen wedstrijd. Kortom: genoeg redenen om ook iets dergelijks te gaan organiseren. Het is een kleine moeite, maar kan je als club heel veel positiefs opleveren. Goodwill noemen ze dat.