Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

258 gasten online

Voetbal, de sport van vroeger en nu, de populairste sport wereldwijd. Zowel bij het zelf beoefenen ervan, of het kijken ervan voor entertainment. Iedereen heeft een eigen favoriete voetbalclub. De voorkeur kan overal vandaan komen, vanuit je jeugdjaren, vanuit de familie, misschien vanwege de regio waarin je woont. Veel mensen uit Amsterdam en omstreken zijn, logischerwijs, voor Ajax. Veel mensen uit Rotterdam en omstreken zijn weer voor aartsrivaal Feyenoord. Deze tekst gaat een artikel zijn over verschillende manieren van het steunen van je favoriete voetbalclub.

Ziggo Sport: Kijken en toejuichen

Om je favoriete voetbalclub echt te steunen ga je natuurlijk naar de wedstrijden toe, maar daar is helaas niet altijd tijd of geld voor. Als alternatief kun je natuurlijk alle wedstrijden kijken op de tv, via kanalen als Ziggo Sport. Je kunt dan via kanalen als ziggo sport live kijken. Alhoewel veel voetbal kanalen achter een betaalmuur zitten, je kunt via Ziggo lang niet alle wedstrijden kijken, omdat de agenda van de Ziggo sportgids de laatste jaren vooral gewijd is aan Ziggo Sport Formule 1. Via Fox kun je toegang krijgen tot een groot aanbod aan voetbalkanalen en kun je alles kijken, Eredivisie, Bundesliga, La Liga, de Premier League, de Europa League, de Champions League enz. Je kunt jouw favoriete club altijd zien spelen, alhoewel je zoals net hier dus wel voor moet betalen. Ook Ziggo heeft tevens een voetbalkanaal, maar ook deze zit achter een betaalmuur.

Fanartikelen? Winst voor de clubs!

Je favoriete voetbalclub steunen doe je niet alleen door onderdeel te zijn van een gigantische fanbase, en ze samen met alle supporters tijdens wedstrijden van waar dan ook toe te juichen. De voetbalclub heeft ook veel aan zijn fans doordat zij de begroting ondersteunen, maar hoe dan? Nou bijvoorbeeld door de kaartjes die jij koopt om naar een voetbalwedstrijd te gaan. De kosten van een kaartje maal een aantal duizend mensen is een gigantisch inkomstenbedrag. Maar er is nog een manier waar een voetbalclub net zo veel als misschien wel meer inkomsten mee binnenhaalt. Fanartikelen! Wat dacht je van al die trainingspakken, al die paren voetbalschoenen of dat ene voetbalshirt. Veel supporters kopen artikelen van hun favoriete voetbalclub via de voetbalshop van de club zelf, maar ook grotere winkels als de soccerfanshop moeten een deel van de inkomsten aan de club afdragen. Voetbalclub Ajax Amsterdam publiceerde een rapport met winstcijfers van maar liefst 16,9 miljoen! Een werkelijke gouden business.

Tot slot

Veel mensen denken er niet bij na dat zij ook een grote steun zijn voor hun club via al het geld dat ze uitgeven aan wedstrijdkaartjes en fanartikelen. Daarom is een voetbalclub ook zeer gebaat bij goede resultaten. Betere resultaten betekenen dat mensen met meer trots een shirt van de club dragen. Toen Ajax Real Madrid naar huis stuurde in de Champions League bijvoorbeeld, toen vlogen de shirts over de toonbank. Het ironische is nog dat toen ook heel veel Barcelona fans een Ajax shirt wilden kopen. Goede resultaten resulteren dus niet alleen in blije fans, maar ook een blij bestuur vanwege een gegarandeerde kans op een hogere begroting.