Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

196 gasten online

Al sinds jaar en dag behoort Real Madrid tot de Europese top. De club werd dan ook niet voor niks onlangs verkozen tot beste club ter wereld van de 20ste eeuw. Met 33 kampioenschappen en 13 Champions League/Europa Cup I overwinningen is Real Madrid met afstand de meest succesvolle club ter wereld. Niet zo gek dus dat veel voetbalsupporters eens een voetbalreis naar Real Madrid willen maken.

In dit blog lees je alles over het samenstellen van jouw bezoek aan Real Madrid. Of je dit nou helemaal zelf wilt doen of juist wilt laten doen!

Een wedstrijd uitzoeken

Real Madrid speelt per seizoen zo'n 25 thuisduels. Best veel mogelijkheden om een bezoek te brengen aan de Spaanse topclub dus. De definitieve wedstrijdata worden echter pas zo'n vier week voor aanvang van het duel bekend gemaakt. Op voorhand worden de wedstrijden ingepland per speelronde. Deze speelrond wordt vervolgens vier tot zes week van te voren definitief verdeeld over het speelweekend. Real Madrid speelt altijd op zaterdag of zondag. 

Wedstrijd uitgekozen? Dan nu de vlucht 

Wanneer je een wedstrijd hebt gekozen om te bezoeken, kan het boeken van je vlucht gaan beginnen. Vliegen op Madrid is het voordeligst vanaf Amsterdam Schiphol. Voor zo'n 160 euro heb je een retourtje naar Madrid te pakken. Hoe later je de vlucht wilt boeken, hoe duurder de vlucht wordt. Probeer je voetbalreis dus in een zo vroeg mogelijk stadium te boeken. 

Madrid kent in tegenstelling tot veel andere grote steden maar een vliegveld. Het centrum bereik je vrij snel binnen een halfuur met het openbaar vervoer. Zo is een centraal gelegen hotel aan te raden. Daarmee beperk je de reistijd van en naar het vliegveld en kun je de stad op je gemak gaan verkennen. 

Het verblijf tijdens je voetbalreis Real Madrid 

Na het regelen van je vlucht is het boeken van je verblijf aan de beurt. Zoals hierboven al vermeldt is een centraal gelegen verblijf aan te raden. Een driesterrenhotel voldoet vaak meer dan voldoende en is daarnaast goed betaalbaar. Vanuit hier kun je de hoofdstad van Spanje gaan ontdekken en genieten van de vele terrassen die Madrid rijk is. 

Tot slot: De wedstrijdtickets voor Real Madrid 

Real speelt haar thuiswedstrijden in het imposante Estadio Santiago Bernabéu. Met een capaciteit van meer dan 80.000 supporters is het een enorm stadion. Het is dan ook goed om te weten dat je niet te hoog in het stadion komt te zitten. De tribunes zijn erg stijl en je zit ver van het veld af. Het is dan ook aan te raden om minstens 'level 400' tickets aan te houden. Dit is de vierde rij aan de kort- en lange zijde. Vanaf hier heb je nog goed zicht over het gehele veld en alles spelers. Wel zo leuk als je een voetbalreis naar Real Madrid hebt geboekt. 

Voetbalreis Real Madrid samenstellen? 

Je kunt dit allemaal natuurlijk ook uitbesteden aan een voetbalreisbureau. Het geregel van de vlucht, het verblijf en de wedstrijdtickets geef je helemaal uit handen. Zo boek je een compleet samengestelde stedentrip Madrid met een bezoek aan Real Madrid zonder dat je er naar om hoeft te kijken. Wanneer je je voetbalreis naar Real Madrid wilt uitbesteden dien je wel met een paar factoren rekening te houden. Zo geven de reviews vaak een goed beeld van de betrouwbaarheid van de organisatie. Daarnaast moet het reisbureau zijn aangesloten bij SGR (Stichting Garantiefonds Reisgelden). Zo kun je verzekerd op reis! 

Heel veel succes met het samenstellen van jouw voetbalreis naar Real Madrid.