Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

77 gasten online

Vrijwel ieder kind dat begint met voetbal, doet dat met een droom. De volgende stervoetballer worden, de nieuwe Ronaldo, in de voetsporen van Frenkie de Jong, of net zo goed als Lieke Martens. De kans dat dit uiteindelijk ook zal gebeuren is niet zo groot, maar dromen mag altijd, toch?

Je kind gaat op voetbal, en dan?

Als je kind besloten heeft om op voetbal te gaan, staat je als ouder ook direct een belangrijke taak te wachten: die van voetbalouder. Bereid je voor op vroege opstaan, regen en wind, tot je enkels in de blubber. Maar ook op de vraag hoe je omgaat met deze nieuwe rol. Wat voor ouder word jij? Eentje die langs de lijn volop staat te coachen of ben je meer van de troostende woorden en een aai over de bol na een verloren partij?

Voor het eerst een voetbaltenue kopen voor je kind, is een bijzonder moment. Voor ouders die vroeger zelf hebben gevoetbald roept het vaak herinneringen op aan hun eigen jeugd, terwijl het voor anderen vooral heel vertederend is, zo’n klein kind in een net iets te groot voetbaltenue, driftig achter de bal aan rennend. Het begin van een grootse carrière, of vooral een leuke hobby?

Wees realistisch maar durf te dromen

Als je kind droomt van een carrière als profvoetballer, mag je als ouder best een beetje mee dromen zo nu en dan. Maar ken ook je rol, en dat is die van een ouder, Een ouder die het kind zijn of haar dromen gunt, maar ook realistisch blijft. Dat betekent niet dat je alle hoop meteen de grond in hoeft te boren, maar zo nu en dan eens laten vallen dat het slechts 1 op de vele duizenden voetballers lukt om met voetbal geld te gaan verdienen, dat mag best. Loopt je kind rond in zijn of haar Real Madrid trainingspak, luidkeels verkondigend dat dit de club is waar hij of zij later gaat spelen, mag je echter best reageren met ‘Nou, dat zou mooi zijn hè!’, want goed, het kan, toch?

Het belangrijkste is echter wel dat je kind vooral plezier blijft houden in de sport, en je als ouder je plaats kent. Als je kind talent heeft, dan komt het er wel, ook als je niet langs de lijn staat te brullen bij iedere mooie bal, of op zoek gaat naar een club waar het niveau zo hoog mogelijk is. De échte Frenkies, Liekes en Ronaldos worden heus wel ontdekt. Blijkt jouw kind dat niet te zijn? Dan valt er gelukkig nog volop plezier te beleven aan voetbal!