Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

136 gasten online

Oud FC Groningen

De Nederlandse autoriteiten laten zich weer eens van hun meest beschamende kant zien. De hiernaast afgebeelde 23-jarige C(h)ristian Gandu, die in het seizoen 2009-2010 voor FC Groningen A1 speelde en ook voor Nederland Onder 15 uitkwam, dreigt Nederland te worden uitgezet. Cristian verblijft al 14 jaar in Nederland, maar daar waar voormalig FC Twente-speler na een verblijf van slechts vijf jaar in Nederland en een inburgering van 1,5 jaar de Nederlandse nationaliteit kon ophalen, daar lijkt men met Gandu geen genade te kennen. Zijn huidige club, Topklasser Magreb '90 uit Utrecht, voor wie hij afgelopen weekeinde nog scoorde, schreef gisteravond op de clubsite:

De raad van Bestuur van Magreb ’90 kwam vanavond met een persbericht en wil u via deze weg informeren over de aanstaande uitzetting van selectiespeler Christian Gandu. Christian is uitgeprocedeerd en kan ieder moment Nederland uitgezet worden. Een bericht wat eenieder van ons erg aangrijpt en onbegrijpelijk is.

Christian is op zijn 9e naar Nederland gevlucht vanwege de situatie in zijn voormalig thuisland Congo. Nu, ruim 14 jaar later is het moment aangebroken waarom men hem de deur wijst. Als vereniging en voetbalgemeenschap kunnen wij ons niet scharen achter dit besluit en leggen wij ons hier niet zomaar bij neer.

Wij vragen eenieder van u om zoveel mogelijk aandacht aan deze zaak te spenderen, om de overheidsinstanties toch op een andere gedachte te brengen. Christian is een Nederlander in hart en nieren. Een sportman op topniveau, een goedlachse teamgenoot, een aanwinst voor iedere club.

Dit kan en mag niet de bedoeling zijn.

Wij vertrouwen op uw steun in ons verzet tegen dit besluit.

 
Het scheelde weinig of Filip Kostic had VfB Stuttgart afgelopen transfer window alweer na één seizoen verlaten, ondanks het niet onaardige jaarsalaris van € 600.000 dat hij bij zijn huidige club opstrijkt. Schalke 04 had maar liefst € 20 miljoen over voor de vleugelaanvaller, maar de Königsblauen knapten af op het prijskaartje van ruim € 30 miljoen dat Stuttgart om de nek van de Serviër had gehangen. Volgens het Duitse Fussballtransfers is het niet onwaarschijnlijk dat de transfer naar de club uit Gelsenkirchen, dat Julian Draxler in augustus voor het krankzinnige bedrag van € 40 miljoen aan Wolfsburg verkocht, komende winter alsnog tot stand komt. FC Groningen zal de taferelen glimlachend gadeslaan.


De transfer window, die in Nederland al gesloten maar in Engeland een dag langer duurde, heeft FC Groningen een aardig zakcentje bezorgd. Verre van onverwacht verkast Virgil van Dijk per direct naar het door de gebroeders Koeman getrainde Southampton, dat £ 11,5 miljoen (€ 15,6 miljoen) over had om de voormalige speler van FC Groningen los te weken uit Schotland. Van Dijk tekende vandaag een vijfjarig contract bij The Saints; Celtic bedong een doorverkooppercentage van 15% (1, 2). De transfer brengt ruim € 1,5 miljoen in het laadje van FC Groningen.


Op 16 juni 2014 berichtten wij in dit artikel over de mogelijke overgang van Virgil van Dijk naar Southampton. Tot een transfer van de oud-speler van FC Groningen naar de club van de gebroeders Koeman kwam het vorig jaar niet, maar de geruchten over een overgang van Van Dijk naar Southampton zijn opnieuw opgelaaid. De Telegraaf, dat zich op Engelse media baseert, meldt het volgende: "Virgil van Dijk staat op het punt de overstap te maken naar Southampton. De verdediger van Celtic zou de club van Ronald Koeman zo'n 14 miljoen euro gaan kosten, zo melden Engelse media."

 
Mocht Eric Botteghin in deze transfer window nog vertrekken bij FC Groningen, dan kan de Trots van het Noorden Gibril Sankoh niet meer vastleggen als versterking voor de defensie van de bekerwinnaar. Sankoh wilde nl. niet langer wachten op een aanbod voor een contract bij FC Groningen en zet zijn handtekening onder een eenjarige verbintenis bij het naar de Eredivisie gepromoveerde Roda JC, zo berichten de buiten Kerkrade alom gehate Limburgers op de clubsite. Sankoh, wiens gezin in Assen woont, had graag zijn rentree gemaakt bij FC Groningen, maar de FC had hem te kennen gegeven dat hij pas voor een contract in aanmerking zou komen nadat er een verdediger was vertrokken.