Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

240 gasten online

"ajax wil Dusan Tadic"; overgang kan financieel zeer lucratief uitpakken voor FC Groningen

We zitten midden tussen de winter- en zomer-transferperiode in, maar de geruchten beginnen alweer aardig op gang te komen. Volgens sites als Sport1 en het Servische ALO staat Dusan Tadic in de nadrukkelijke belangstelling van ajax, dat in de Serviër de beoogd opvolger ziet van Christian Eriksen. De Deen verkast volgens Britse media mogelijk naar Tottenham Hotspur; ajax zou op een vraagprijs van € 16 miljoen inzetten. Een aardig bedrag voor een nog één seizoen lopend contract.

 

Naast ajax zouden ook andere Europese clubs in Tadic geïnteresseerd zijn, maar de interesse van de Amsterdammers lijkt het meest concreet te zijn.

 

Inzake de mogelijke overgang van Dusan Tadic van FC Twente naar ajax, wat ons betreft een transfer in de categorie 'van de regen in de drup', worden bedragen genoemd die in de orde van grootte van € 12 miljoen liggen.

 

Voor FC Groningen is een transfer van Tadic naar een andere club financieel interessant. Het verkocht Dusan Tadic vorig jaar voor € 7 miljoen aan FC Twente (het bedrag kan door bonussen nog oplopen tot € 7,8 miljoen); de Trots van het Noorden bedong tevens een doorverkoopclausule: FC Groningen ontvangt bij doorverkoop van Dusan Tadic 15% van het meerdere boven € 7 miljoen. De Tukkers dienen derhalve bij een verkoopprijs van € 12 miljoen € 750.000 aan FC Groningen te gireren.

FC Twente presteert dit seizoen allerbelabberdst, maar Tadic onttrekt zich aan de malaise. Hij staat ondanks het falen van zijn ploeggenoten nu al op 11 doelpunten en 17 assists. 

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.