Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

263 gasten online

"Benfica opnieuw geïnteresseerd in Tim Matavz"; FC Groningen ontvangt 15% van meerdere boven netto € 6 miljoen

Het Portugese Benfica had in de vorige transfer window € 7 miljoen over om het tot medio 2016 bij PSV lopende contract van Tim Matavz af te kopen. De club uit Eindhoven veegde het bod van tafel; tot verdere onderhandelingen is het niet meer gekomen. Volgens het Portugese A Bola is Benfica opnieuw geïnteresseerd in Tim Matavz, die net als Wilfried Bony een alternatief is voor de opvolging van Óscar Cardozo. De Paraguayaan zou in de belangstelling staan van Atlético Madrid en Fenerbahçe en mag naar verluidt voor € 12 miljoen uit Lissabon vertrekken.

 

Matavz vertrok eind augustus 2011 voor netto € 6 miljoen naar PSV; David Texeira werd als zijn opvolger aangetrokken. FC Groningen ontvangt bij doorverkoop van Matavz 15% van de door PSV geboekte winst.

 

Thijs Slegers van Voetbal International schrijft op maandag 10 juni 2013 op Twitter dat Benfica op dit moment niet geïnteresseerd is in Tim Matavz.

Volgens Henk van Ginkel, de illustere zaakwaarnemer van Tim Matavz, is er recent geen contact geweest met Benfica, zo bericht de Portugese site.

 

Het Sloveense Nogamania lanceerde op 29 mei jl. het gerucht dat ook het Duitse VfB Stuttgart naar de diensten van Tim Matavz hengelt. Thijs Slegers, PSV-watcher van Voetbal International, berichtte daags er na op Twitter echter dat er volgens Henk van Ginkel geen enkele toenadering van Stuttgart richting Matavz of PSV was geweest. 

 

Bruto-netto-verhaal verkoop Tim Matavz door FC Groningen

 

Wij schreven op 31 augustus 2011 in dit artikel het volgende:

 

Het netto bedrag ad 6 miljoen is volgens Hans Nijland bij benadering gelijk aan het bruto bedrag dat FC Groningen van Napoli zou hebben ontvangen (naar verluidt 7 à 7,5 miljoen) (als de deal met de Italianen zou zijn doorgegaan).

  

Hans Nijland heeft gezegd dat er drie partijen zijn die water bij de wijn hebben gedaan, waardoor het bedrag van € 6 miljoen netto met het bruto-bedrag van Napoli vergeleken kan worden:

  1. Tim Matavz wilde zó graag bij PSV spelen dat hij heeft afgezien van zijn aandeel in de transfersom.
  2. Ook de zaakwaarnemers van Tim Matavz hebben afgezien van hun aandeel. Hans Nijland sluit niet uit dat ze van PSV iets zullen ontvangen, maar niet van FC Groningen.
  3. Gisteravond laat is er heronderhandeld met Defensor, de vorige club van Texeira. Er lag al een principe-akkoord met een transfersom van 1,75 miljoen. Gisteravond heeft Defensor water bij de wijn moeten doen, aldus Nijland, zodat de uiteindelijke transfersom voor Texeira 1,45 miljoen bedraagt.

Kortom, de deals van Matavz en Texeira zijn in elkaar verweven, en we moeten ze beide in het rekensommetje betrekken om netto met bruto te vergelijken, zo rekende Hans Nijland voor.

 

Overigens moet er van het netto bedrag ad 6 miljoen wel ca. 25%, ofwel ca. 1,5 miljoen, aan investeringsfonds (20%) en overige zaken (5%) worden afgedragen. 'Netto netto' resteert dus een bedrag van ca. 4,5 miljoen. Van dit bedrag wordt de transfer van David Texeira gefinancierd, waarna een slordige 3 miljoen overblijft.

 

David Texeira trekt op woensdag 31 augustus 2011 voor het eerst

het shirt van FC Groningen aan

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.