Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

275 gasten online

Leandro Bacuna speelde in drie van de vier wedstrijden van Aston Villa, maar blijft nuchter

Voor Leandro Bacuna ging op 13 juni 2013 een jongensdroom in vervulling. Aston Villa nam hem voor € 1.030.000 over van FC Groningen, en in plaats van de Eredivisie werd de Premier League het podium van de vorige maand pas 22 jaar geworden Bacuna. Hij droeg maar liefst 126 maal het shirt van FC Groningen, maar ook in Engeland lijkt hij bepaald niet in de anonimiteit te verdwijnen.

 

Aston Villa speelde tot nu toe drie competitiewedstrijden en één bekerduel, en Leandro maakte in drie van deze vier duels zijn opwachting, waarvan twee maal als basisspeler. Een geweldig begin van Leandro's carrière bij de al in 1874 opgerichte Villans. Op de clubsite van zijn nieuwe werkgever toont hij zich dan ook tevreden. Naast zijn schoenen zal hij echter niet zo snel lopen: "Ik werk elke dag hard, maar dat blijf ik ook doen, en ik hoop dat ik mijn kansen zal krijgen."

Aston Villa startte de nieuwe Engelse competitie op 17 augustus jl. met een uitwedstrijd bij Arsenal. Leandro Bacuna begon op de bank, maar werd door trainer Paul Lambert in de 88e minuut als invaller in de ploeg gebracht. Aston Villa won het duel met 1-3, en de meeste van de ruim 60.000 supporters die in Emirates Stadium verzameld waren, zullen een andere seizoensouverture voor ogen hebben gehad. 

 

Vier dagen later, nota bene op Leandro's 22e verjaardag, trad Villa op Stamford Bridge aan tegen Chelsea. Dit keer kreeg Leandro geen speeltijd, maar hij zal de wedstrijd zeker niet kniezend op de bank hebben doorgebracht. Chelsea-uit met 41.500 fans op de tribune, wat een affiche!

 

Weer drie dagen later speelde Aston Villa in het eigen Villa Park de eerste thuiswedstrijd van het seizoen. Opnieuw een aansprekende opponent: Liverpool toog naar Birmingham. De gasten wonnen uiteindelijk met 0-1 in het met 42.098 supporters gevulde stadion, maar Leandro Bacuna, die in de basis stond en de volle 90 minuten heeft meegedaan, werd na afloop tot Man of the Match gekroond!

 

De Engelse weken gingen nog even door, want in het kader van de League Cup, waarvan de naam inmiddels is verkracht tot Capital One Cup, trad Aston Villa thuis aan tegen Rotherham United, dat uitkomt in League One, het derde Engelse niveau. In bekertoernooien zegt niveauverschil niet altijd iets, en zeker niet in Engeland, maar ruim 22.000 fans zagen Aston Villa toch met 3-0 winnen. Leandro Bacuna stond opnieuw in de basis, en speelde het gehele duel.

 

Bacuna blijft nuchter. "Ik ben hier gekomen om minuten te maken, en om iets van mezelf te laten zien, en om onderdeel van het team te zijn."

 

Tegenover Robert Maaskant gaf hij op een gegeven moment aan zich nog maar op één positie, die van controlerende middenvelder te willen richten. Met name de rol van rechtsback zag hij niet zitten. Ook bij Aston Villa heeft hij nu al met verschillende posities te maken gehad: hij heeft als middenvelder, maar ook als rechtsback gespeeld. Op dit moment vindt hij dit geen probleem: "In mijn carrière heb ik op elke positie gespeeld - ik had nooit een vaste positie. Oorspronkelijk was ik middenvelder, maar ik kan ook als rechtsback spelen, maar ook meer naar voren. Het maakt mij niet uit - als ik maar speel."

 

A.s. zaterdag speelt Aston Villa een thuiswedstrijd tegen Newcastle United. We zijn benieuwd of Leandro Bacuna opnieuw in actie zal komen. We zullen hem blijven volgen, net als FC Groningen dat zal doen. De club ontvangt een bonus van € 100.000 die tot uitkering komt als (1) Aston Villa zich komend seizoen handhaaft in de Premier League en (2) Leandro Bacuna 50% van de wedstrijden in de basis staat.

 

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.