Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

175 gasten online

Femi vandaag teruggekeerd naar Denemarken en vanaf vrijdag op proef bij vroegere werkgever FC Midtjylland

Op 12 september jl. schreven we in dit artikel dat de mogelijke terugkeer van Oluwafemi Ajilore naar FC Midtjylland vertraging had opgelopen vanwege een voor niet-EU-werknemers geldende regel.

 

Op grond van die regel moeten werkloze, niet uit de EU afkomstige personen die Europa hebben verlaten, minimaal 90 dagen buiten Europa hebben verbleven voordat ze kunnen terugkeren.

 

Femi is, nadat zijn contract bij FC Groningen is geëxpireerd, in de zomer weliswaar teruggekeerd naar Nigeria, maar de 90 dagen waren in september nog lang niet verstreken. Hij moest nog ca. 1,5 maand in Nigeria verblijven voordat hij bij Midtjylland aan de slag kon.

 

Inmiddels is ook deze tijd verstreken, en de Nigeriaan is vandaag in Denemarken gearriveerd, zo bericht het Herning Folkeblad. Vanaf a.s. vrijdag zal hij meetrainen met de club waarvoor hij van 2004-2008 speelde, en waarvoor Petter Andersson momenteel uitkomt. FC Midtjylland is op dit moment de koploper in de hoogste Deense divisie.

De baas van FC Midtjylland, Claus Steinlein, wijst echter op het feit dat Femi zijn laatste wedstrijd in mei heeft gespeeld (Femi viel op 5 mei 2013 in de uitwedstrijd bij VVV-Venlo in de 86e minuut in, red.) en dat het contracteren van de clubloze Nigeriaan geen gelopen koers is. Steinlein: "Hij zal tenminste in een verrassend goede vorm moeten steken. De komende weken zullen we beslissen of we hem een contract zullen aanbieden.

 

Gerelateerd artikel:

 

12-09-2013 Terugkeer Femi bij FC Midtjylland loopt vertraging op door onbekende non-EU-regel

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.