Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

110 gasten online

Femi tekent contract tot medio 2015 bij FC Midtjylland

Na afloop van het vorige seizoen verlieten maar liefst 11 spelers FC Groningen, waaronder twee op huurbasis (Paco van Moorsel en Jonas Ivens). Vandaag heeft ook de laatste van het elftal een nieuwe club gevonden. Oluwafemi Ajilore, kortweg Femi, heeft een tot medio 2015 lopend contract getekend bij het Deense FC Midtjylland, de club waarvoor hij van 2004 tot medio 2008 speelde, waarna hij vijf jaar lang onder contract stond bij FC Groningen.

De huidige koploper in de Superliga, de hoogste Deense competitie, schrijft op de clubsite dat Femi nog niet inzetbaar is voor de eerstvolgende wedstrijd (Aarhus-thuis, komende zondag) omdat de procedure om een verblijfsvergunning te krijgen nog niet is afgerond.

 

Femi's nieuwe trainer, Claus Steinlein, realiseert zich dat de inmiddels 28-jarige Nigeriaan nog wat trainingsintensiteit mist, "maar het is mooi om hem terug te hebben. Hij was de eerste Afrikaan die bij Midtjylland speelde, en hij betekent veel, voor mij persoonlijk en voor de club. Na de winterstop zal hij in topvorm zijn." Steinlein zelf haalde hem in 2003 vanuit de Nigeriaanse hoofdstad Lagos naar Midtjylland (hij speelde aldaar voor FC Ebedei, red.), "en hij was vervolgens een ster in de Superliga, en één van de beste nummers zes die in de Deense competitie heeft gespeeld. Dit kwam in de hoge transferprijs die wij voor hem van FC Groningen hebben ontvangen tot uitdrukking."

 

Femi geeft aan dat het zijn droom is om iets voor Midtjylland te winnen, "en ik hoop dat deze droom uitkomt", aldus Oluwafemi Ajilore, die met ingang van vandaag ploeggenoot is van o.a. Petter Andersson.

 

Wij wensen Femi heel veel succes en plezier toe in Denemarken!

 

Gerelateerde artikelen:

 

31-10-2013 Femi vandaag teruggekeerd naar Denemarken en vanaf vrijdag op proef bij vroegere werkgever FC Midtjylland

12-09-2013 Terugkeer Femi bij FC Midtjylland vertraagd

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.