Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

92 gasten online

"Niet vier ton maar ruim zes ton voor FC Groningen bij doorverkoop Tim Matavz aan Rubin Kazan"

De ene bron is de andere niet. Dat dit geldt voor alle media in de voetbalwereld is ons vandaag maar weer eens gebleken. Daar waar wij er tot nu toe vanuit waren gegaan dat FC Groningen bij een doorverkoop van Tim Matavz kon rekenen op een percentage van 15% van de door PSV geboekte winst (dit was ons door meerdere bronnen, o.a. vanuit de kant van de investeerders, bevestigd), daar blijkt dit volgens een andere, eveneens betrouwbaar overkomende bron toch anders te liggen.

Aangezien de  bonussen die FC Groningen bij plaatsing van PSV voor de groepsfase van de Champions League (€ 500.000 bij de eerste keer; € 250.000 bij de tweede keer) bij een doorverkoop van Tim Matavz niet meer kunnen worden behaald, is de vergoeding bij een transfer van de Sloveen als volgt bepaald/door FC Groningen uitonderhandeld, zo hebben wij van deze persoon vernomen: FC Groningen ontvangt € 500.000 plus 5% van de door PSV behaalde winst. Het bedrag ad € 500.000 wordt nl. uitgekeerd zodra PSV zich voor de eerste maal plaatst voor de groepsfase van de Champions League, of als Tim Matavz vóórdat PSV zich voor de eerste maal voor de CL heeft geplaatst door PSV wordt verkocht, zo hebben wij vernomen.

 

Bij een verkoop van Tim Matavz aan Rubin Kazan voor het eerder genoemde bedrag van € 7,8 miljoen zou dit neerkomen op een niet misselijk bedrag van € 627.500 dat de Brabanders aan FC Groningen dienen te gireren (€ 500.000 + 5% * (€ 7,8 miljoen -/- € 5,25 miljoen)). Hierbij is € 5,25 miljoen het bedrag waarvoor PSV Tim Matavz op 31 augustus 2011 aankocht.

 

Het definitieve bedrag zal door FC Groningen aan de participanten van het investeringsfonds gecommuniceerd worden, aangezien zij voor 20% meedelen in dit extraatje.

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.