Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

385 gasten online

Volgens de Britse Mirror heeft het er alle schijn van dat Virgil van Dijk de eerste nieuwe aanwinst wordt van Ronald Koeman als nieuwe trainer van Southampton. Ronald Koeman is terug uit Turkije, waar hij van een welverdiende vakantie heeft genoten, en zet volgens de Britten deze week zijn handtekening onder een contract bij de club die afgelopen seizoen als achtste eindigde in de Premier League.

Hij zou daarmee de opvolger van de naar Tottenham Hotspur verkaste Mauricio Pochettino worden. Broer Erwin Koeman wordt naar verluidt Ronalds assistent. Aan Virgil van Dijk kleeft volgens de Mirror een prijskaartje van £ 8 miljoen, omgerekend € 10,05 miljoen, en dit is voor FC Groningen interessant.


Inmiddels zijn Ronald Koeman en Erwin Koeman (beiden driejarig contract) bij
Southampton FC benoemd tot
resp. 'First Team Manager' en 'Assistant First Team Manager';
naast hen Jan Kluitenberg, de nieuwe 'Assistant First Team Coach/Physical Coach'

Erwin Koeman: "Mijn vader zou samenwerking met Ronald geweldig vinden"
RTV Noord citeert namens NOS Erwin Koeman: "We hadden wel eens geopperd het een keer samen te doen, maar mijn vader sprak ook uit dat het geweldig zou zijn als we een keer samen zouden werken. Hij maakt het nu helaas niet meer mee, maar ik weet zeker dat hij het heel mooi had gevonden."

Op 21 juni 2013 werd officieel bekend dat Virgil van Dijk de overstap naar Celtic zou maken. Het transferbedrag bedroeg € 2,7 miljoen en kan met bonussen oplopen tot ca. € 3 miljoen; FC Groningen heeft tevens een doorverkooppercentage van 10% bedongen. 

Ons is niet duidelijk of de bonussen inmiddels deels zijn behaald. Als we voor het gemak prudent stellen dat FC Groningen recht heeft op een transfersom van € 3,0 miljoen, dan is de doorverkoopclausule bij een transferbedrag van € 10,05 miljoen goed voor 10% van het meerdere boven € 3,0 miljoen, ofwel € 705.000. Zonder bonussen kan de FC zelfs € 735.000 tegemoet zien. Gain kattenmieg!

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.