Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

109 gasten online

Volgens Rik Elfrink van het Eindhovens Dagblad is Tim Matavz onderweg naar het Duitse FC Augsburg, afgelopen seizopen de nummer acht van de 1. Bundesliga. PSV en Augsburg zouden al overeenstemming hebben bereikt over een transferbedrag van € 4 miljoen; de Sloveen moet zelf nog rond zien te komen met de Duitsers; ook moet hij nog medisch worden gekeurd.

In januari kwam hij overigens niet door de medische keuring van Rubin Kazan, tot grote woede van Matavz en zijn illustere zaakwaarnemer Van Ginkel.

UPDATE1: FC Groningen ontvangt naast opleidingsvergoeding ook € 500.000
Van dit bedrag dient 18% (€ 90.000) aan het investeringsfonds te worden afgedragen. Dit geldt niet voor de opleidingsvergoeding: die is volledig voor FC Groningen.

UPDATE2: FC Augsburg contracteert Tim Matavz
FC Augsburg heeft op de clubsite gemeld dat Tim Matavz een vijfjarig contract heeft getekend. De transfersom wordt niet bekendgemaakt: "Über die Ablösemodalitäten haben beide Vereine Stillschweigen vereinbart."

FC Groningen ontving voor Tim Matavz een bedrag van 6 miljoen netto van PSV. Dit is inclusief 'redelijk haalbare' bonussen, zijnde een bedrag van € 500.000 en een bedrag van € 250.000. Bonussen die nooit behaald werden, aangezien PSV in al die jaren nimmer doordrong tot de groepsfase van de Champions League, maar dit terzijde. 'Netto netto' bedroeg de verkoopsom dus € 5,25 miljoen. De bedongen doorverkoopclausule (15% of 5%, hierover zijn de meningen verdeeld) is van kracht is bij het meerdere boven dit bedrag. Het meerdere bedraagt derhalve nul euro.

Wel kan FC Groningen bij definitief doorgaan van de transfer een opleidingsvergoeding tegemoet zien van 2% van de transfersom (vier maal 0,5% dat per jaar van kracht is; Matavz stond vier jaar in Groningen onder contract). Dit komt neer op een bescheiden vergoeding van € 80.000.

UPDATE: FC Groningen ontvangt naast opleidingsvergoeding ook € 500.000
Bij nadere bestudering van de kleine lettertjes kan hierbij een bedrag ter grootte van € 500.000 worden opgeteld, ongeacht de hoogte van het transferbedrag dat PSV van FC Augsburg ontvangt!

Dit is het bedrag dat FC Groningen zou hebben ontvangen indien PSV zich, met Tim Matavz als contractspeler, voor de eerste maal voor de groepsfase van de Champions League zou hebben geplaatst. Dit is er sinds de overgang van Matavz naar Eindhoven nog niet van gekomen. De bonusbedragen van € 500.000 (eerste maal plaatsing groepsfase CL) en € 250.000 (tweede maal) worden nietig bij een verkoop van Tim Matavz; hierop anticiperend heeft FC Groningen in 2011 een bedrag van € 500.000 uitonderhandeld dat uitgekeerd zal worden zodra Tim Matavz vóór afloop van zijn tot medio 2016 lopende contract door PSV wordt doorverkocht, mits PSV zich vóór die tijd nog niet voor de groepsfase CL heeft gekwalificeerd.

Gerelateerd artikel:
15-02-2014 FC Groningen loopt ruim € 750.000 mis bij afketsen overgang Tim Matavz naar Rubin Kazan

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.