Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

95 gasten online


Op 16 juni 2014 berichtten wij in dit artikel over de mogelijke overgang van Virgil van Dijk naar Southampton. Tot een transfer van de oud-speler van FC Groningen naar de club van de gebroeders Koeman kwam het vorig jaar niet, maar de geruchten over een overgang van Van Dijk naar Southampton zijn opnieuw opgelaaid. De Telegraaf, dat zich op Engelse media baseert, meldt het volgende: "Virgil van Dijk staat op het punt de overstap te maken naar Southampton. De verdediger van Celtic zou de club van Ronald Koeman zo'n 14 miljoen euro gaan kosten, zo melden Engelse media."

De krant vervolgt: "Van Dijk (24) deed zaterdag al niet meer mee bij Celtic in het duel met Dundee United en zal ook dinsdag in de voorronde van de Champions League ontbreken bij de Schots kampioen."

Op 21 juni 2013 werd officieel bekend dat Virgil van Dijk de overstap naar Celtic zou maken. Het transferbedrag bedroeg € 2,7 miljoen en kan met bonussen oplopen tot ca. € 3 miljoen; FC Groningen heeft tevens een doorverkooppercentage van 10% bedongen. 

Ons is niet duidelijk of de bonussen inmiddels deels zijn behaald. Als we voor het gemak prudent stellen dat FC Groningen recht heeft op een transfersom van € 3,0 miljoen, dan is de doorverkoopclausule bij een transferbedrag van € 14 miljoen goed voor 10% van het meerdere boven € 3,0 miljoen, ofwel € 1,1 miljoen. Zonder bonussen kan de FC zelfs € 30.000 extra tegemoet zien.

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.