Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

177 gasten online


De transfer window, die in Nederland al gesloten maar in Engeland een dag langer duurde, heeft FC Groningen een aardig zakcentje bezorgd. Verre van onverwacht verkast Virgil van Dijk per direct naar het door de gebroeders Koeman getrainde Southampton, dat £ 11,5 miljoen (€ 15,6 miljoen) over had om de voormalige speler van FC Groningen los te weken uit Schotland. Van Dijk tekende vandaag een vijfjarig contract bij The Saints; Celtic bedong een doorverkooppercentage van 15% (1, 2). De transfer brengt ruim € 1,5 miljoen in het laadje van FC Groningen.

De Trots van het Noorden ontvangt niet alleen 10% van het meerdere boven het bedrag dat Celtic medio 2013 aan FC Groningen overmaakte om Van Dijk te kunnen contracteren (€ 3 miljoen incl. bonussen ad € 300.000); ook ontvangt FC Groningen een opleidingsvergoeding ter grootte van 1,75% van de transfersom. Beide bedragen (€ 1,26 miljoen resp. € 273.000) totaliseren tot ruim € 1,5 miljoen, 'gratis geld' dat FC Groningen goed kan gebruiken.

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.