Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

201 gasten online

 
Het scheelde weinig of Filip Kostic had VfB Stuttgart afgelopen transfer window alweer na één seizoen verlaten, ondanks het niet onaardige jaarsalaris van € 600.000 dat hij bij zijn huidige club opstrijkt. Schalke 04 had maar liefst € 20 miljoen over voor de vleugelaanvaller, maar de Königsblauen knapten af op het prijskaartje van ruim € 30 miljoen dat Stuttgart om de nek van de Serviër had gehangen. Volgens het Duitse Fussballtransfers is het niet onwaarschijnlijk dat de transfer naar de club uit Gelsenkirchen, dat Julian Draxler in augustus voor het krankzinnige bedrag van € 40 miljoen aan Wolfsburg verkocht, komende winter alsnog tot stand komt. FC Groningen zal de taferelen glimlachend gadeslaan.

FC Groningen ontving vorig jaar € 6 miljoen van de Duitsers, en verder kunnen er nog bonusbedragen van maximaal € 1 miljoen worden verdiend. Tenslotte heeft FC Groningen een doorverkoopclausule bedongen: mocht Kostic door VfB Stuttgart met winst worden doorverkocht, dan ontvangt FG Groningen 15% van het meerdere van de som van € 6 miljoen en de tot het moment van doorverkoop al ontvangen bonusbetalingen. Stel dat Stuttgart Kostic voor € 20 miljoen weet te slijten, dan kan FC Groningen een bedrag van € 2,1 miljoen tegemoet zien, aannemende dat de FC dan nog geen bonusbetalingen heeft ontvangen - een reële inschatting, gezien het belabberde presteren van de Schwaben sinds de inlijving van Filip Kostic. Stuttgart eindigde afgelopen seizoen als 14e en ontsnapte op de allerlaatste speeldag door een mirakel aan een aftocht richting de 2. Bundesliga, maar is op dit moment op een op rechtstreekse degradatie 'rechtgevende' 17e plaats te bewonderen.

Kostic zal ook niet onwelwillend tegenover een overgang naar de Premier League staan. De in Engeland voor niet-EU-spelers geldende regelgeving staat een transfer naar de Britse competitie vooralsnog in de weg, zo berichtte SWR onlangs. Spelers die niet uit de EU komen krijgen pas toestemming om in Engeland te voetballen als ze de afgelopen twee seizoenen minimaal 70% van de interlands voor hun land hebben gespeeld. Filip Kostic kan aan deze eis vooralsnog niet voldoen. In 2016 mogelijk wel. Aangezien Britse clubs vanaf volgend jaar op grond van een nieuw TV-contract jaarlijks een slordige € 3 miljard te verdelen hebben zou ook een transfer naar Engeland FC Groningen geen windeieren leggen.

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.