Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

152 gasten online

Sfeer&Beleving

Met frisse tegenzin maken we ons op voor de Europese uitwedstrijd bij het voor allochtonen verboden terrein dat Stade Vélodrome heet. FC Groningen is reeds uitgeschakeld, maar het had voor de supporters een mooi feestje kunnen worden. Maar helaas. Niet de aanslagen in Parijs maar de ware, valse aard van de Fransozen maakt dit onmogelijk. Ook gisteren mocht onze fotograaf Albert Uilenberg weer aan den lijve ondervinden dat zelfs het willen bijwonen van een simpele training als doodzonde werd ervaren. 'Vous ne pouvez pas entrer' lijkt deze dagen de lijfspreuk van de plaatselijke autoriteiten, zo blijkt uit onderstaand relaas van Albert.

Wat ons betreft schiet FC Groningen vanavond alle Franse illusies om Europees te overwinteren naar de eeuwige jachtvelden!

Franse pers: "Naast Simon Tibbling start ook Albert Rusnák op de bank"

De in Marseille aanwezige Albert Uilenberg heeft de Franse kranten er vandaag op nageslagen en naast een vraaggesprek met Erwin van de Looi is aldaar ook een vermoedelijke basisopstelling van FC Groningen opgenomen. In dit elftal schitteren zowel Simon Tibbling als Albert Rusnák door afwezigheid. Desondanks zegt Van de Looi er een goede wedstrijd van te willen maken. Lees verder onderaan het artikel.


FC Groningen heeft op de clubsite de uitslag van de verkiezing voor de thuis- en uittenues van komend seizoen bekend gemaakt. Ruim 3.900 fans hadden een stem uitgebracht, ca. 1.000 minder dan vorig jaar toen er 4.981 maal gestemd werd. Bij de verkiezing van het uittenue ging 43% van de stemmen naar het groene ontwerp van Rick van Houten, ook al de ontwerper van het thuistenue van het lopende seizoen en van het  voor de spelersbus gemaakt. Het shirt draagt de naam 'Wij strijden in het groen.'

Bij de stemming voor het nieuwe thuistenue gingen de meeste stemmen, 47%, uit naar het tenue dat als naam 'Baas in eigen huis' heeft meegekregen.

De autoriteiten in Marseille hadden de Parijse aanslagen eerder al volkomen misplaatst aangegrepen door ze als argument op te voeren voor het lomp weigeren van supporters van FC Groningen, en met droge ogen voerde Olympique Marseille zelf vervolgens in dit leugenachtige stuk nog een aantal nooit plaats gevonden hebbende gebeurtenissen in Braga en Liberec op om hun eenzijdige en nergens op gebaseerd zijnde boycot van groen-wit kracht bij te zetten. Onze fotograaf Albert Uilenberg heeft zich door de Franse despoten niet laten intimideren en is inmiddels in Marseille gearriveerd.

Hij mocht kennismaken met de tot in het extreme opgevoerde veiligheidsmaatregelen, en zal morgen opnieuw pogingen ondernemen een ticket voor de Europese wedstrijd van FC Groningen te bemachtigen. We verwijzen nu al graag naar zijn verslag en bijbehorend fotomateriaal.


Nog geen week geleden speelde FC Groningen haar allereerste groepsfase Europa League-duel sinds de oprichting in 1971. Het vertoonde spel en het resultaat van de wedstrijd lieten te wensen over, maar honderden meegereisde supporters hadden een paar prachtige dagen in het warme Braga. Met een tweede en laatste fotoreportage sluiten we dit prachtige tripje af!

 
Vanaf vrijdag zal de selectie van FC Groningen zich dan toch echt gericht op de tweede opeenvolgende ontmoeting met PEC Zwolle moeten richten, ook al zullen er her en der nog wat restanten alcohol in het bloed van onze bekerwinnende feestbeesten zitten. Voordat wij echter zullen trachten de Eredivisie-draad weer op te pakken, kijken we graag nog even fotografisch terug op de huldiging van woensdagavond. Want wat was er een mensenmenigte op de Groningse drafbaan afgekomen!