Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

160 gasten online

Ook bestuur GVVV is verbaasd over autocombi voor supporters FC Groningen:

"Kom gezellig, koop gewoon online kaartje en heb lak aan die onzin"

Wij hebben zojuist gesproken met Henny Prins, bestuurslid van GVVV. Hij heeft opstal, inkoop en kantinebeheer in zijn portefeuille. Prins heeft met verbazing kennis genomen van de vervoersregeling, waarbij supporters van FC Groningen die met de auto willen reizen eerst een omwisselbiljet dienen aan te schaffen dat vervolgens in de buurt van Apeldoorn, op ruim 50 km van Veenendaal, moet worden omgewisseld in een toegangskaartje voor het sportpark.

 

Prins typeert deze regeling als 'slecht en belachelijk': "Op deze manier komen er misschien 30 supporters uit Groningen" - hetgeen hij betreurt. Volgens hem past dit ook niet bij GVVV, dat zelden tot nooit met supporterstrammelant te maken heeft. En de club denkt bij supportersproblemen al helemaal niet aan de aanhang van FC Groningen. Henny Prins zegt van Henny Verbruggen, voorzitter van GVVV, begrepen te hebben dat de uitkomst van het vooroverleg rond het duel (waarbij ook veiligheidsmensen van FC Groningen aanwezig waren) was dat er omgewisseld moet worden, en FC Groningen zou bij dit overleg zelf hebben voorgesteld dit op de betreffende parkeerplaats bij Apeldoorn te doen, "want dat doen we daar altijd". Van GVVV had er anders ook best bij het sportpark van GVVV omgewisseld mogen worden; ook zou de club tegen een vrij vervoerregeling geen enkel bezwaar gehad hebben: "Nee, waarom dan?". Of de locale driehoek uit Veenendaal daar net zo ruimdenkend inzit moet echter worden betwijfeld - mogelijk is de nu afgesproken vervoersregeling het maximaal haalbare compromis. Dit weet Prins echter niet.

 

Henny Prins raadt supporters van FC Groningen aan komende zaterdag gewoon online een kaartje aan te schaffen dan wel op de dag van de wedstrijd een kaartje aan de kassa te kopen "en lak te hebben aan die onzin": "Kom gezellig!". GVVV ontmoedigt het supporters van FC Groningen zeker niet om in de vrije verkoop een kaartje te kopen. In Veenendaal zullen op de dag van de wedstrijd stewards van FC Groningen aanwezig zijn die 'bekende raddraaiers' (hij doelt op personen met een stadionverbod) er wel uit zullen pikken, en andere supporters van FC Groningen, 'of ze nou groen-wit gekleed zijn of niet', worden gewoon binnengelaten. Kaartjes voor het uitvak zijn in de vrije verkoop natuurlijk niet te koop, maar mogelijk worden de betreffende supporters dan toch tot het uitvak toegelaten: volgens hem zijn de stewards van GVVV de beroerdsten niet en willen ze mogelijk meewerken om de supporters die in de vrije verkoop online een kaartje hebben aangeschaft dan wel aan de kassa een kaartje hebben gekocht naar het uitvak te begeleiden. Er is volgens het GVVV-bestuurslid voldoende parkeergelegenheid voor iedereen. Er kan bij het sportpark worden geparkeerd, maar ook in aangrenzende straten en bij het zwembad dat vlakbij het sportpark ligt.

 

UPDATE: Voorzitter GVVV: "Ze mógen met de bus- of autocombi. Het móet niet. Alle ophef is voor niets, want op ons sportpark kan ook een kaartje gekocht worden"

In een artikel van Jeroen van der Veer dat zojuist in de Veenendaalse Krant is verschenen verklaart ook voorzitter Henny Verbruggen van GVVV dat supporters van FC Groningen niet aan de auto- en buscombi zijn gebonden: "Men kan gewoon op eigen vervoer naar Veenendaal komen en een kaartje bij de ingang kopen. Bij de ingang staan echter wel beveiligers, die mensen met een stadionverbod gaan weigeren. Ze mógen met de bus- of autocombi. Het móet niet. Alle ophef is voor niets, want op ons sportpark kan ook een kaartje gekocht worden." Een enorme toeloop van supporters uit Groningen verwacht de voorzitter echter niet: "Het is op een woensdagavond en we zijn al blij als er een volle bus aanwezig is. Zij spelen 'maar' tegen een amateurvereniging, daarvoor ga je denk ik niet de grote afstand overbruggen. Vorig jaar zijn wij enorm ver gekomen in de beker, misschien kan dit wel motiverend werken voor de supporters. Zij zien ons misschien als echte cupfighters. Wij gaan gewoon weer voor een stunt."

 

Wij zijn blij dat de auto- en buscombiregelingen een vrijwillig karakter hebben. FC Groningen had dit in onze ogen veel beter moeten communiceren en toelichten! Combiregelingen die bij eredivisieduels worden opgelegd hebben immers wel degelijk een verplicht karakter; het omzeilen daarvan kan tot stadionverboden leiden. In onze ogen is de ophef van supporters van de FC zeer begrijpelijk en terecht geweest.

 

Hans Nijland schreef later vanmiddag in zijn nieuwsbrief het volgende over de gang van zaken rond het vooroverleg rond het bekerduel: "Voor dit duel geldt een FanTour- en autocombiregeling. Hoewel wij tijdens het vooroverleg op vrij vervoer hebben aangedrongen, hebben de lokale autoriteiten anders besloten omdat zij die dag in de omgeving van Veenendaal ook nog met andere bekerwedstrijden te maken hebben."

 

De vraag is of de locale driehoek van Veenendaal hetzelfde meedenkende standpunt heeft als het bestuur van GVVV. Jeroen van der Veer, journalist van de Veenendaalse Krant, gaat hier op Twitter wel vanuit omdat GVVV dit gisteren met 'betrokkenen' heeft besproken.

GVVV legt op de clubsite uit hoe kaartjes in de vrije verkoop kunnen worden aangeschaft. Voor supporters van FC Groningen is met name de vetgedrukte passage van belang: 


Kaartverkoop


De kaartverkoop vindt plaats op de volgende momenten:
* Zaterdag 15 september vanaf 13.00 uur aan de kassa van het sportpark
* Dinsdag 18 september vanaf 19.00 uur in het clubhuis
* Dinsdag 25 september vanaf 19.00 uur in het clubhuis


Tevens biedt G.V.V.V. u de mogelijkheid om uw toegangskaart digitaal (online) via PayLogic aan te schaffen. Dit is mogelijk via een link op deze site die vanaf zaterdag 15 september beschikbaar zal zijn.


De entreeprijs is € 10.- voor iedere bezoeker, ongeacht lidmaat- of donateurschap of leeftijd; dus ook leden, jeugdleden en 65+ betalen deze prijs. Er is geen onderscheid tussen zit- en staanplaatsen.

 

 

Wij zijn blij met de uitleg van Henny Prins, maar zetten nog steeds onze vraagtekens bij de uitkomst van het vooroverleg rond deze wedstrijd. De locale driehoek (burgemeester, politie en officier van justitie) zal blij zijn met de vervoersregeling die is afgesproken. Bij ons blijft de vraag leven of de afgesproken vervoersregeling een moeizaam verkregen en maximaal haalbaar compromis is geweest, of dat er meer uit het vuur gesleept had kunnen worden als de veiligheidscoördinator van FC Groningen had aangegeven dat omwisselen bij Apeldoorn onacceptabel geweest zou zijn. Hierop hopen wij op korte termijn terug te komen.

 

 

Het belangrijkste is wat ons betreft dat "GVVV-uit" op woensdag 26 september a.s. wel degelijk tot een prachtig voetbalfeest kan worden. Supporters van FC Groningen wordt geen strobreed in de weg gelegd als ze op 15 september a.s. (komende zaterdag) online een kaartje willen kopen, en ook zullen ze aan de kassa van het sportpark niet geweerd worden (behalve als de wedstrijd dan al is uitverkocht.) Sportpark Panhuis in Veenendaal heeft een capaciteit van 3.200 toeschouwers.

 

 

Gerelateerd artikel:

 

07-09-2012 Locale driehoek in Veenendaal verpest voetbalfeest tegen GVVV voor supporters FC Groningen

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.