Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

175 gasten online

Voorzitter GVVV neemt afstand van artikel in Veenendaalse Krant: "Maximaal 300 supporters van FC Groningen kunnen komen, mits met de bus- of combi"

Gisteren verscheen tot onze vreugde een artikel in de Veenendaalse Krant, waarin Henny Verbruggen, voorzitter van GVVV, zegt dat supporters van FC Groningen die op 26 september a.s. de wedstrijd GVVV - FC Groningen willen bezoeken niet gedwongen zijn om van de bus- of autocombi gebruik te maken: hij zegt dat ze ook op eigen vervoer naar Sportpark Panhuis mochten reizen. Henny Prins, een ander bestuurslid van GVVV, had zich eerder die dag in soortgelijke bewoordingen tegenover ons uitgesproken.

 

Wij hebben zojuist met dhr. Verbruggen gesproken en hij vertelde ons dat hij gisteren met de betrokken journalist, Jeroen van der Veer, heeft gesproken, maar dat zijn uitspraken 'off the record' zijn gedaan en dat hij niet wil indruisen tegen afspraken die tijdens het vooroverleg, waarbij hijzelf aanwezig is geweest, zijn gemaakt: supporters van FC Groningen moeten gebruik maken van de bus- of autocombi; het aantal supporters wordt gemaximeerd op 300. In Veenendaal zullen bij het stadion stewards van FC Groningen en politie uit Groningen aanwezig zijn om hierop toe te zien.

 

Aanvulling: inmiddels heeft FC Groningen ook een toelichting gegeven over de totstandkoming van de vervoersregeling rond het duel GVVV - FC Groningen. Deze toelichting is hier te lezen en staat ook onderaan ons artikel.

Over een enkele supporter van FC Groningen die bv. voor zijn werk in Zwolle zit en pas laat kan afreizen en niet op tijd bij de omwisselplek kan zijn zal niet moeilijk worden gedaan, maar hele volksstammen goedwillende Groningers konden wel eens niet zonder slag of stoot worden binnengelaten, zo maken wij uit zijn uitleg op.

 

Verbruggen zegt de betreffende publicatie in de Veenendaalse krant wegens tijdgebrek niet eens gelezen te hebben, maar wij denken dat hij door de Veenendaalse autoriteiten op de vingers is getikt en nu met verve uitdraagt wat hij gisteren nog met evenveel verve verafschuwde. Verbruggen zegt dat de op de website van GVVV aangegeven mogelijkheden om aan kaarten te komen voor GVVV-supporters is bedoeld. "Supporters van FC Groningen worden met open armen ontvangen, en plezier en sportiviteit staan voorop, maar ze moeten wel met de combi komen", aldus Verbruggen.

 

Al met al is het zeer teleurstellend dat de autoriteiten in Veenendaal zich zo opstellen. In de buurt worden die avond ook de wedstrijden FC Utrecht - ajax en IJsselmeervogels - ADO Den Haag gespeeld, maar als we goed zijn geïnformeerd is voor deze wedstrijden een verplichte buscombiregeling van kracht. Het lijkt dan ook uitgesloten dat supportersgroepen van verschillende clubs op elkaar zouden stuiten, ook al zou voor supporters van FC Groningen een vrij vervoer-regeling zijn afgesproken, dan wel een autocombiregeling met een omwisselplek bij het sportpark, zoals bv. in een eerdere bekerwedstrijd die FC Groningen in Genemuiden speelde.

 

Daar waar wij ons op een heerlijk avondje bekervoetbal hadden verheugd, daar is onze voorpret inmiddels behoorlijk bedorven. Wat ons betreft is het zaak de 26e september een zakelijke overwinning te boeken en het bekrompen dorp zo snel mogelijk weer te verlaten!

 

Voor alle duidelijkheid: FC Groningen treft geen enkele blaam. FC Groningen is het vooroverleg ingegaan met de intentie een vrij vervoer-regeling te realiseren, maar stuitte op een conservatieve angsthazenploeg aan Veenendaalse autoriteiten die op een verplichte buscombiregeling uit was. De nu gerealiseerde autocombiregeling was het maximaal haalbare compromis, dat verkregen is in een moeizaam vooroverleg. Zeer, zeer teleurstellend!

 

Toelichting FC Groningen (bron)

 

Vervoersregeling bekerwedstrijd GVVV-FC Groningen

In verschillende media zijn verhalen verschenen over het tot stand komen van de vervoersregeling voor de wedstrijd GVVV-FC Groningen. FC Groningen hecht veel waarde aan open en transparante communicatie richting de supporters, voor zover dat mogelijk is.

 

Afgelopen donderdag 6 september heeft het vooroverleg voor deze wedstrijd plaatsgevonden. Bij dit overleg was het bestuur van GVVV, een afgevaardigde van de gemeente Veenendaal en een afvaardiging van de lokale politie aanwezig. Ook de Veiligheidscoördinator van FC Groningen en de politie Groningen namen deel aan dit overleg.


De insteek van de lokale overheid was een verplichte buscombi voor de supporters van FC Groningen, waarbij de supporters op een nader te bepalen plaats op mochten opstappen in een bus. Ook mag FC Groningen met maximaal 300 supporters afreizen.


Als reden werd aangevoerd het tekort aan parkeerruimte op- en nabij het Sportpark en het spelen van nog twee bekerwedstrijden op dezelfde avond in de omgeving te weten FC Utrecht-Ajax en IJsselmeervogels-ADO Den Haag. Door FC Groningen zijn vervolgens feiten en omstandigheden aangedragen waarom wij denken dat deze maatregel buitenproportioneel is.


Uiteindelijk is door de lokale overheid besloten dat de FC Groningen supporters met een verplichte autocombi moeten afreizen naar Veenendaal, waarbij de supporters moeten omwisselen op geruime afstand van Veenendaal.


FC Groningen heeft vervolgens gekozen om het omwisselen plaats te laten vinden op de A50 bij parkeerplaats De Brink, aangezien dit voor de FC Groningen-supporters een bekende omwissellocatie is en dit op de directe route ligt vanuit Groningen.


De omwisseltijden worden door FC Groningen altijd zo bepaald dat alle supporters ruim voor aanvang van de wedstrijd aanwezig kunnen zijn. Voor deze specifieke bekerwedstrijd is de omwisseltijd vastgesteld van 17.45 uur tot 19.00 uur. Vervolgens is het nog drie kwartier rijden naar het Sportpark Panhuis. De wedstrijd begint om 20.00 uur.


Ondanks het feit dat FC Groningen graag had gezien dat deze wedstrijd door onze supporters met vrij vervoer te bezoeken was geweest, respecteren wij het besluit van de gemeente Veenendaal.

 

Gerelateerde artikelen:

 

11-09-2012 Ook bestuur GVVV is verbaasd over autocombiregeling voor supporters FC Groningen

07-09-2012 Locale driehoek in Veenendaal verpest voetbalfeest tegen GVVV voor supporters FC Groningen

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.