Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

594 gasten online

Het gedonder begint alweer: Cambuur-uit verplichte buscombi voor supporters FC Groningen

In al hun wijsheid hebben de burgemeester van Leeuwarden drs. F.J.M. (Ferd) Crone, politie en officier van justitie besloten de supporters van FC Groningen op 17 augustus a.s. uitsluitend middels een verplichte buscombi naar Leeuwaren te laten afreizen. Op die avond wordt de wedstrijd SC Cambuur - FC Groningen gespeeld; de maximaal 400 supporters die het uitvak met een bezoekje willen vereren dienen € 31 tot € 34 neer te tellen voor het onbeduidende ritje.

 

Achteraf bezien zijn we iets te blij geweest met de promotie van de Friezen.

Meer informatie over de kaartverkoop, die voor leden van der Supportersvereniging FC Groningen morgenochtend begint, is hier te lezen.

 

Velen hadden zich verheugd op de uitwedstrijd tegen SC Cambuur, maar deze noordelijke derby is komend seizoen alweer het tweede duel dat door de locale autoriteiten wordt verpest. Eerder werd de oefenwedstrijd bij Cercle Brugge verboden omdat enkele honderden fans van FC Groningen de wedstrijd wilden bezoeken.

 

Een andere optie zou in onze ogen zijn geweest om de supporters van FC Groningen zelf naar een parkeerplaats in de buurt van het stadion te laten reizen, waarna de fans met busjes naar het stadion gebracht zouden worden. Hiermee omzeil je de beperkte parkeercapaciteit direkt bij het stadion, zeg maar de "RKC-constructie" als Feyenoord met een enorm legioen op bezoek komt.; ook bij het stadion van RKC is maar weinig parkeergelegenheid.  Bovendien worden daarmee de kosten voor supporters aanmerkelijk gedrukt; niets is nl. zo duur als een buscombikaart. Volgens een beveiliger uit Leeuwarden is de burgemeester aldaar echter een (citaat) 'schijtbak'...

 

We zijn benieuwd welke door angst, vooroordelen en pluchegeilheid geregeerde burgemeesters de supporters van FC Groningen dit seizoen nog meer zullen dwarsbomen.

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.