Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

58 gasten online

Maffia uit Zeist keert zich andermaal tegen club en supporters - FC Groningen moet zich verantwoorden voor volksfeest

Het heeft er alle schijn van dat zelfs de KNVB inziet dat het kneuzenelftal, dat Nederland in Brazilië moet vertegenwoordigen, ons kikkerlandje volledig voor schut zal zetten, met alle missende inkomsten voor de Zeister witte boorden-criminelen van dien. Deze inkomstenderving lijkt nu op voorhand op de clubs verhaald te worden. Voorspelbaar, maar tegelijkertijd ontnuchterend.

 

Hoe anders moeten we het verklaren dat de KNVB FC Groningen met droge ogen ter verantwoording durft te roepen voor het feit dat dolblije supporters van FC Groningen het veld op 18 mei jl. massaal en vredelievend betraden na de prachtige overwinning op AZ.

 

De KNVB bewijst andermaal alleen voor zichzelf duurbetaalde functies te bekleden. Inlevingsvermogen in club en fans is de ivoren torenbewakers vreemd. De KNVB mag met recht een zielig en wereldvreemd, Stasi-gelijkend instituut worden genoemd, waarvoor ieder weldenkend mens zich dood zou moeten schamen.

Volledige tekst en uitleg van Hans Nijland in zijn wekelijkse nieuwsbrief:

 

"De veldbetreding in Euroborg na het behalen van Europees voetbal, op zondag 18 mei tegen AZ, krijgt nog een vervelende nasleep. Wij dienen ons hiervoor te verantwoorden bij de KNVB. Dit is een logisch gevolg van het hanteren van de KNVB-regels, die voorschrijven dat een speelveld niet betreden mag worden. Wij zijn op de hoogte van deze regelgeving en onderschrijven die ook.


Wij hebben genoten van het spontane volksfeest dat ontstond na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Björn Kuipers en we zijn blij met het ordentelijk verloop van de feestvierende massa op het veld, maar het moge duidelijk zijn dat dit geen vrijbrief is om bij eventuele toekomstige sportieve successen opnieuw het veld te betreden. Ook niet als dit weer massaal zou gebeuren. Dit zou voor club en supporters vervelende gevolgen kunnen hebben. Wij gaan er dan ook vanuit dat een ieder zich in de toekomst houdt aan de regels, die veldbetreding verbieden, en dat de spontane veldbetreding na de finale tegen AZ een uitbarsting van gelukzaligmakende emoties is geweest en eenmalig was."

 

Geweldige video van Henk Bos, gemaakt met zijn GoPro-camera (KNVB, mag dat wel?)

 

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.