Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

127 gasten online


FC Groningen heeft op de clubsite de uitslag van de verkiezing voor de thuis- en uittenues van komend seizoen bekend gemaakt. Ruim 3.900 fans hadden een stem uitgebracht, ca. 1.000 minder dan vorig jaar toen er 4.981 maal gestemd werd. Bij de verkiezing van het uittenue ging 43% van de stemmen naar het groene ontwerp van Rick van Houten, ook al de ontwerper van het thuistenue van het lopende seizoen en van het  voor de spelersbus gemaakt. Het shirt draagt de naam 'Wij strijden in het groen.'

Bij de stemming voor het nieuwe thuistenue gingen de meeste stemmen, 47%, uit naar het tenue dat als naam 'Baas in eigen huis' heeft meegekregen.

FC Groningen licht nog het volgende toe:

Toelichting uitshirt
Het uitshirt van 2016/2017 is uitgevoerd in twee groene tinten. Het shirt heeft van de ontwerper de titel ‘Wij strijden in het groen’ meegekregen. Het volledig groene shirt is afgewerkt met donkergroene details. Direct in het oog valt het stadswapen dat verwerkt is langs de rechter voor- en achterzijde. In de donkergroene rand langs de mouw staat de tekst: ‘FC Groningen’. In de eveneens donkergroene kraag met subtiele V-hals staat de tekst: ‘Alles geven’.

Toelichting thuisshirt
Het thuisshirt voor 2016/2017 heeft een opstaande ronde kraag met een groene afwerking. De mouwen zijn voorzien van een brede groene baan met daarin de tekst ‘FC Groningen’. Naast het FC Groningen logo op de linkerborst, is ook het stadswapen te zien op de rechterborst. De ontwerper heeft dit shirt de naam ‘Baas in eigen huis’ meegegeven. Deze tekst zal verwerkt worden aan de binnenkant van het shirt. 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.