Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

327 gasten online

 
Met name in de jaren 80 van de vorige eeuw speelden zich rond de voorverkoop van kaartjes voor Europese thuiswedstrijden knotsgekke taferelen af voor de sigarenwinkels van Homan (Zuiderdiep, foto uit 1983 rond voorverkoop FC Groningen - Inter Milaan) en Minke (Nieuwe Ebbingestraat); de wat oudere lezers staat deze heerlijke gekte nog helder op het netvlies.

Slaapzakken werden in het holst van de nacht uitgerold om er tegen Atletico Madrid en Inter Milaan maar bij te kunnen zijn; o.a. dankzij alcoholische versnaperingen werd de nacht buiten op aangename wijze doorgebracht.

Deze goede oude tijd zal weldra kunnen herleven. RTV Noord schrijft nl. het volgende:

"FC Groningen gaat weer op de ouderwetse manier kaartjes verkopen bij de sigarenboer. De club heeft daarvoor een overeenkomst gesloten met tientallen lectuur- en tabakszaken in Stad en Ommeland. Het gaat om een primeur, want de FC is de enige Nederlandse club die de kaarten, zoals vanouds, weer bij de sigarenboer gaat verkopen. Vooral de oudere toeschouwers worden hiermee tegemoet gekomen, want volgens Matthias Mulder van FC Groningen is het voor hen lastig om kaartjes via internet te kopen."

Hoofd ticketing Mulder zegt te hopen op het herleven van oude tijden, waarbij lange rijen voor sigarenzaken staan en discussies over het spel van de FC in de winkel plaatsvinden. "We zijn een volksclub en willen dichtbij ons publiek staan. Dat kan nu."


Tabaksspeciaalzaak Homan anno 2015

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.