Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

184 gasten online

 
Het kon er op woensdagavond 8 april a.s. in de dan ongetwijfeld uitverkochte Euroborg wel eens heet aan toegaan tijdens de halve finale-bekerkraker tegen Excelsior, ook op muzikaal gebied. Muzikant en FC-supporter Niels Span heeft een aantal collega's gemobiliseerd om gezamenlijk een bekerlied te componeren dat van al dan niet doorslaggevende betekenis voor het bereiken van de finale kan zijn. Supporters van FC Groningen worden opgeroepen om een passende tekst te schrijven!

Niels stuurde ons de volgende toelichtende tekst, die we graag onder de aandacht van onze lezers brengen!

GRONINGSE ARTIESTEN COMPONEREN SPECIAAL BEKERLIED

Diverse Groningse artiesten willen FC Groningen steunen tijdens het bekeravontuur op weg naar de Rotterdamse Kuip en hebben het initiatief genomen een speciaal bekerlied te componeren. Dit lied moet de FC helpen in de halve finale van het KNVB-bekertoernooi tegen Excelsior, op woensdag 8 april, om de Trots van het Noorden in de bekerfinale te krijgen.

Initiatiefnemer is muzikant Niels Span. Span is een groot fan van de FC. Nadat de kwartfinalewedstrijd werd gewonnen van Vitesse, schoot hem spontaan een idee te binnen: er moet een lied gemaakt worden over de bekerprestatie van FC Groningen! Span licht zijn initiatief toe: "Het is lang geleden dat we zo goed presteerden in de beker, uniek! Nu moeten we er met z’n allen achter gaan staan om ook de finale te bereiken."

Span zocht contact met collega-artiest Theo Driessen, die direct positief reageerde. Daarna kwam Span via-via tevens in contact met het rapgroep Lekker Los, dat eveneens enthousiast waren en wilde meewerken. Burdy en Sandy Goeree maken de speciaal geformeerde groep compleet. Met elkaar slaan de Groningse artiesten de handen ineen om FC Groningen te steunen in de halve finale tegen Excelsior en naar de finale in Rotterdam te zingen. Dan zal de 'cupkoorts' in Groningen helemaal losbarsten!

De artiesten roepen voor het samenstellen van de tekst de hulp in van de supporters van FC Groningen. De FC-fans kunnen namelijk zelf een tekstbijdrage leveren. Heb jij woorden, zinnen of delen van teksten, waarvan jij vindt dat deze in het speciale bekerlied terug moeten komen? Mail dan jouw idee naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. De uiterste inleverdatum is vrijdag 27 februari 2015.


ACHTER (vlnr); Theo Driessen, Niels Span, Michael Kragt
VOOR (vlnr); Daniel, Sandy Goeree, Burdy

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.