Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

114 gasten online

De autoriteiten in Marseille hadden de Parijse aanslagen eerder al volkomen misplaatst aangegrepen door ze als argument op te voeren voor het lomp weigeren van supporters van FC Groningen, en met droge ogen voerde Olympique Marseille zelf vervolgens in dit leugenachtige stuk nog een aantal nooit plaats gevonden hebbende gebeurtenissen in Braga en Liberec op om hun eenzijdige en nergens op gebaseerd zijnde boycot van groen-wit kracht bij te zetten. Onze fotograaf Albert Uilenberg heeft zich door de Franse despoten niet laten intimideren en is inmiddels in Marseille gearriveerd.

Hij mocht kennismaken met de tot in het extreme opgevoerde veiligheidsmaatregelen, en zal morgen opnieuw pogingen ondernemen een ticket voor de Europese wedstrijd van FC Groningen te bemachtigen. We verwijzen nu al graag naar zijn verslag en bijbehorend fotomateriaal.

Marseille, dinsdag.

Morgen zal de selectie van FC Groningen vanaf vliegveld Eelde ruim twee uurtjes onderweg zijn naar de luchthaven van Marseille. De Groningers nemen het donderdag in de 5e speelronde van groep F in de Europa League op tegen Olympique Marseille, een Franse middenmoter uit de Ligue 1. Dat Olympique Marseille ooit een topclub was wordt duidelijk als je kijkt naar de gewonnen prijzen. Dan kun je echt niet meer spreken  over een medaillekast. Topstuk is de ’beker met de grote oren’, die 22 jaar geleden werd gewonnen als winnaar van de Champions League.

Ik heb vanmiddag in een zonovergoten Marseille een poging gedaan om even naar binnen te komen, maar dat was een kansloze missie. Eerst bij aankomst op het trein- en metrostation Saint Charles wemelde het van bewapende eenheden van de politie en het leger. Ook het Stade Vélodrome is een onneembare vesting ‘Zone interdit’ geworden. Rondom bewaking en toen ik toch een gaatje vond had ik meteen twee beveiligers in mijn nek hangen. De billetterie aan Noordzijde is potdicht die bij de ingang aan de Boulevard Michelet is wel open. Daar verkopen ze kaartjes voor een rondleiding in het stadion voor € 13,00 en tickets voor de Europa League wedstrijd van aanstaande donderdag als FC Groningen als tegenstander fungeert. Bijzonder vriendelijke medewerkers vragen voor welke wedstrijd je een kaartje wilt hebben, want ook zijn er voor nog een achttal Lique 1 wedstrijden kaartjes te krijgen, alle overige wedstrijden zijn uitverkocht. Als ik zeg dat ik graag een kaartje wil hebben voor de wedstrijd van donderdag a.s. veranderen ze opeens in norse mensen en wordt er iemand van kantoor bijgehaald. Voor een kaartje tegen FC Groningen moet je je identificeren en mensen met een Nederlands paspoort komen niet in aanmerking om een kaartje te kopen via een regulier verkooppunt. Had ik maar een dubbele nationaliteit, daar kun je dus een stuk verder mee komen. Morgen ga ik verder zoeken naar een mogelijkheid.

De laatste twee groepswedstrijden van FC Groningen stellen bijna niets meer voor, het team is reeds uitgeschakeld omdat een plaats bij de eerste twee niet meer mogelijk is. Toch is er nog enig sportief en financieel succes te behalen. De Groningers zouden het liefst nog een driepunter scoren in deze serie; zo ver is het nog niet gekomen. Er werd slechts één schamel puntje behaald in Liberec: in de zesde minuut van de blessuretijd scoorde Danny Hoesen in de rebound na in eerste instantie de toegekende strafschop gemist te hebben. Uit financieel oogpunt zijn er in de laatste twee groepswedstrijden ook nog eens ruim zes ton te verdienen. En dat zou een meevaller betekenen voor de penningmeester van FC Groningen. Alle kleine beetjes helpen om het elftal op niveau te houden en is het moeten verkopen niet altijd noodzaak.

Foto's Albert Uilenberg, dinsdag 24 november 2015:

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.