Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

163 gasten online

Met frisse tegenzin maken we ons op voor de Europese uitwedstrijd bij het voor allochtonen verboden terrein dat Stade Vélodrome heet. FC Groningen is reeds uitgeschakeld, maar het had voor de supporters een mooi feestje kunnen worden. Maar helaas. Niet de aanslagen in Parijs maar de ware, valse aard van de Fransozen maakt dit onmogelijk. Ook gisteren mocht onze fotograaf Albert Uilenberg weer aan den lijve ondervinden dat zelfs het willen bijwonen van een simpele training als doodzonde werd ervaren. 'Vous ne pouvez pas entrer' lijkt deze dagen de lijfspreuk van de plaatselijke autoriteiten, zo blijkt uit onderstaand relaas van Albert.

Wat ons betreft schiet FC Groningen vanavond alle Franse illusies om Europees te overwinteren naar de eeuwige jachtvelden!

Franse pers: "Naast Simon Tibbling start ook Albert Rusnák op de bank"

De in Marseille aanwezige Albert Uilenberg heeft de Franse kranten er vandaag op nageslagen en naast een vraaggesprek met Erwin van de Looi is aldaar ook een vermoedelijke basisopstelling van FC Groningen opgenomen. In dit elftal schitteren zowel Simon Tibbling als Albert Rusnák door afwezigheid. Desondanks zegt Van de Looi er een goede wedstrijd van te willen maken. Lees verder onderaan het artikel.

Marseille, woensdag.

De selectie zette tegen één uur woensdagmiddag de wielen aan de grond op de luchthaven van Marseille Provence. Doordat Michael de Leeuw (schorsing), Tom Hiariej, Mimoun Mahi en Rasmus Lindgren (geblesseerd) en Dino Islamovic (buiten de selectie gezet) niet mee konden werden er enkele talenten aan de selectie toegevoegd in de personen van Desevio Payne, Gijs Jasper en Glenn Bijl  en derde doelman Stefan van der Lei, die overigens de twee eerder gespeelde uitwedstrijden ook bij de selectie hoorde. Sommige berichten die ik in de media zag verschijnen zijn zwaar overtrokken. Het Stade Vélodrome is zeker geen militaire vesting er is alleen een hekwerk, met grote betonnen kogels die een auto moeten kunnen stoppen, om het stadion geplaatst en daarbinnen is het verboden gebied, een z.g. 'Zone Interdit'. In de stad is wel meer Armee Francaise en Police, die beiden zwaar bewapend zijn, aanwezig dan gisteren. Het leger opereert in groepjes van drie soldaten, de politie doet dat met twee agenten. Tevens rijden er koppeltjes van drie agenten op scooters door de stad. Vooral in de haven van Marseille, waar de kerstmarkt al is begonnen, is veel bewaking evenals op het trein- en metrostation Saint Charles en het kermisterrein tussen de metrostations Réformes (Ligne 1) en Noailles (Ligne 2).

Om een uur of zeven vanavond toch maar even een bezoek gebracht aan het Stade Vélodrome. Daar werd het mij weer duidelijk dat iedereen, ook de Franse liefhebbers, die binnen een straal van 150 meter van het stadion kwamen konden rekenen op een luid schreeuwende bewaker. Toen ik terug schreeuwde dat ik hem niet verstond ben ik gewoon door gelopen. Toen moest hij een sprintje trekken om mij tegen te houden, terwijl er gewoon een levensgroot gat  in de omheining zat. Als je iets moet bewaken dan moet je eerst zorgen dat het te bewaken terrein goed is afgesloten anders is het dweilen met de kraan open. Ik wilde toch naar de training, waartoe ik geen toegang kreeg. Ik dacht met drie aardige beveiligers te maken te hebben en ze op andere gedachten te hebben gebracht maar ik kwam bedrogen uit. "NON MONSIEUR, VOUS NE POUVEZ PAS ENTRER", was het enige dat ze nog wilden zeggen. 

Voor iedereen die een ticket heeft, ook de Fransen, is er vandaag een identificatieplicht bij de ingang van het stadion. Het hele terrein aan de Noordzijde is daar al voor ingericht. Al heb ik een kaartje (of e-ticket) van 20 tot 80 euro, ik kom er gewoon niet in. Dus jammer van het geld. Dat is ook de reden dat ik wel naar Marseille ben gegaan, ik had ook thuis kunnen blijven maar nu heb ik er in ieder geval nog iets voor terug gekregen want ik heb direct na de loting voor alle wedstrijden vluchten en hotels geboekt, vaak met korting door vooruit te boeken waardoor ik geen recht meer had op restitutie. Velen zijn waarschijnlijk wel thuis gebleven, want in het vliegtuig waarmee ik naar Marseille ben gevlogen zaten slechts 42 personen, terwijl er plaats was voor 148 passagiers. 

Marseille, donderdag,

Matchday en dat begon vanmorgen in de haven met het lezen van datgene wat de Franse kranten schreven met betrekking tot de wedstrijd van vanavond. De plaatselijk editie van La Provence heeft een interview met trainer Van de Looi met als titel "Notre honneur est en jeu" ofwel "Onze eer staat op het spel".

Daarin zegt Van de Looi "Ik denk niet dat we ons kunnen veroorloven om met een B elftal te spelen tegen Marseille. We zullen er alles aan doen om een goed resultaat te bereiken. Misschien dat ik het team anders laat spelen dan de laatste tijd gebruikelijk was, maar we willen er zeker een goede wedstrijd van maken. We weten dat we uitgeschakeld zijn maar we leven van wedstrijd naar wedstrijd. We willen een goed resultaat boeken. De eerste wedstrijd was moeilijk, dat is waar, maar we willen laten zien dat we vooruitgang hebben geboekt en er zijn ook nog financiële belangen. Aan de voorbereiding is niets veranderd. De wedstrijd tegen Olympique Marseille is een sportieve uitdaging voor ons team. We willen ons van onze beste kant laten zien en bewijzen dat we iets geleerd hebben en willen onze uiterste best doen tegen een grote Europese ploeg, want dat is Olympique Marseille wel degelijk. Wanneer we kijken naar de budgetten, team en spelers van de clubs in poule F,  dan staat Olympique Marseille ver bovenaan. Maar de wedstrijd tegen Slovan Liberec heeft weer aangetoond dat het niet vast staat dat je dan ook altijd wint. Olympique Marseille speelde beter, maar verloor de wedstrijd wel. Nogmaals, Olympique Marseille wordt normaal gesproken groepswinnaar".

Het gerenommeerde Franse sportkrant L'Equipe laat FC Groningen spelen in een 4-2-3-1 opstelling: Padt; Hateboer, Reijnen, Larsen, Tamata; Kappelhof, Maduro; Antonia, Drost, Linssen; Hoesen. Als wisselspelers van der Vlag, Payne, Burnet, Bacuna, Rusnak, Tibbling en jawel Botteghin met nummer 35, dat moet dus Glenn Bijl zijn. Zouden beide toppers in de wedstrijd tegen De Graafschap, Simon Tibbling en Albert Rusnak dan zogenaamd rust krijgen? Als je als trainer zegt dat je probeert een goed resultaat te behalen dan laat je toch de twee beste spelers niet op de bank beginnen? Het zal toch geen hoogmoed zijn?

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.