Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

196 gasten online

Eerste Elftal

Ernest Faber is vanmiddag door FC Groningen gepresenteerd als opvolger van Erwin van de Looi, die zijn aflopende contract niet wenst te verlengen. De 44-jarige Faber, die in de tweede helft van het seizoen 1993-1994 als huurling van PSV elf maal in de basis van FC Groningen stond, komt na afloop van dit seizoen over van N.E.C. en tekende vanmiddag een tweejarig contract met de Trots van het Noorden. Jasper Boer was één van de vele aanwezigen en zond ons onderstaand van foto's voorzien verslag!

Ernest Faber werd in 2013 ook al in verband gebracht met FC Groningen, en wel als potentieel opvolger van Robert Maaskant, zie ons artikel van 27 maart 2013.

Reportage OOG
Reportage Dagblad van het Noorden

Afgaande op De Telegraaf is FC Groningen geïnteresseerd in de 46-jarige Jurgen Streppel als opvolger van hoofdtrainer Erwin van de Looi. De krant schrijft: "Jurgen Streppel staat nadrukkelijk op de radar van FC Groningen. De coach van Willem II geldt als een voorname kandidaat om Erwin van de Looi na dit seizoen op te volgen. Er is inmiddels een eerste (informeel) onderhoud geweest met het kamp Streppel."

De handtekening van Johan Kappelhof ontbreekt nog op het contract, maar FC Groningen uit zich op de clubsite stellig: "Johan Kappelhof heeft zijn laatste wedstrijd voor FC Groningen gespeeld. De 25-jarige verdediger vertrekt naar Chicago Fire in de Amerikaanse Major League Soccer." Johan Kappelhof verlengde zijn toen aflopende contract op 27 februari 2014 tot medio 2017, zodat de Amerikanen een (vermoedelijk bescheiden) transfervergoeding zijn verschuldigd. Kappelhof trainde vanochtend nog wel mee, maar werd, vooruitlopend op zijn vertrek, in de basis vervangen door Hedwiges Maduro.


Hoofdtrainer Erwin van de Looi heeft vanmiddag tijdens een speciaal hiervoor belegde persconferentie bekend gemaakt dat hij zijn aflopende contract niet wil verlengen. Volgend Van de Looi hing zijn beslissing al enige tijd in de lucht. Op de clubsite van FC Groningen laat hij weten: "Iedereen weet en kan zien dat we momenteel in een sportief moeilijke periode zitten. Ik ben zelf de eerste om dit te erkennen. Maar de keuze die ik nu heb gemaakt, komt voort uit een gevoel dat al langer speelt en is geen voortvloeisel uit de stemming rond de laatste wedstrijden.

We hebben gesprekken gevoerd met elkaar – en die waren in mijn ogen ook goed met positieve intenties van beide kanten – maar mijn gevoel heeft de doorslag gegeven. Ik ga me nu verder volledig richten op de rest van dit seizoen, dat we wederom goed willen afsluiten."

 
Tom Hiariej, wiens aflopende contract op 23 februari jl. met twee seizoenen werd verlengd tot medio 2017, speelt de tweede seizoenshelft op huurbasis voor SC Cambuur. Dit bericht FC Groningen op de clubsite. Tom Hiariej is achter Rasmus Lindgren de nummer twee in de eerste selectie als het gaat om officiële duels voor FC Groningen en debuteerde op 26 september 2007 in de met 8-1 gewonnen bekerwedstrijd tegen IJsselmeervogels. Hij droeg tot nu toe 170 keer het shirt van de Trots van het Noorden, voor het laatst op 23 september 2015 in de met 2-1 gewonnen thuiswedstrijd tegen FC Twente.