Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

215 gasten online

Acupuncturist moet liesproblemen Kees Kwakman verhelpen

Kees Kwakman wordt al een tijdje geplaagd door liesproblemen. Zijn laatste wedstrijd speelde hij op 2 oktober jl. tegen ajax, maar zowel diverse trainingen daarna als de uitwedstrijd van FC Groningen tegen Heracles moest hij aan zich voorbij laten gaan. Gevreesd werd voor een liesbreuk, maar een recente scan ontkrachtte dit vermoeden.

 

VI.nl bericht nu dat Kwakman zijn heil zoekt bij een alternatieve genezer in Volendam, die veel doet met acupunctuur. Het leverde verhelderende inzichten op: "Hij legt veel verbindingen tussen het fysieke en het mentale. Wat bleek, bepaalde punten van de lever functioneerden helemaal niet meer. Hij legde de link naar emoties, en dit heeft meestal te maken met woede, agressie en kwaadheid." De behandeling lijkt succes te hebben: "De genezer heeft me behandeld en geprobeerd de emotie uit mijn systeem te halen. Natuurlijk moet je erin geloven, maar ik kom al een jaar of vijf, zes met grote regelmaat bij hem. En ik moet zeggen, sinds het eind van vorige week voelt het allemaal al een stuk beter."

 

Wij hopen dat niet alle emotie uit Kees zal worden weggeprikt, want juist zijn inzet en beleving maken hem o.i. tot een zeer bruikbare speler!

 

Kees Kwakman heeft al eerder baat gehad bij bezoekjes aan de arts. Ook tijdens de laatste maanden van zijn verblijf bij FC Augburg speelde zijn lies op. De pijn van de laatste weken was dus niet nieuw voor hem. VI.nl schrijft: "Eigenlijk had Kees Kwakman al maandenlang last van zijn lies, maar aangezien hij nu eenmaal een speler is die niet snel opgeeft, zocht hij met pijnstillers de grens op. Zo kwam hij de eerste maanden van het seizoen door. Tot hij vorige week maandag en dinsdag amper nog iets kon doen en de medische staf van FC Groningen hem belette op deze manier door te gaan."

 

Wij hopen dat Kees Kwakman snel weer inzetbaar is. Hij mag door veel supporters dan liever op het defensieve middenveld gezien worden, feit is dat hij vijfde staat in het Gilette Pro Klassement, overigens nog achter zijn ploeggenoot Lorenzo Burnet, en dit geeft aan dat hij het uitstekend doet als centrale verdediger. Niet voor niets stond hij in de eerste acht wedstrijden van dit seizoen in de basis en miste in al die wedstrijden geen minuut.

 

Op een (van schrijffouten wemelende) site over alternatieve geneeswijzen valt veel meer te lezen op datgene waarop Kwakman doelt. Voor de geïnteresseerden in deze boeiende materie: "Binnen de acupunctuur en het klimatologisch element wordt wind gerelateerd aan de levermeridiaan. De emotie die naar boven komt als de lever te sterk belast wordt is woede en agressie. Harde wind maakt veel mensen rusteloos en veroorzaakt lichamelijke symptomen zoals hoofd- en oorpijn. Mensen die in het onderwijs staan merken vaak dat de leerlingen veel moeilijker zijn op winderige dagen. In onze moderne maatschappij zijn er heel veel mensen die gevoelig of allergisch reageren op airconditioning. Binnen de acupunctuur wordt airconditioning beschouwd als wind. Hoe vaak horen we niet dat mensen hoofdpijn of migraine krijgen als ze blootgesteld worden aan airconditioning."

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.