Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

425 gasten online

FC Groningen hofleverancier Jong Oranje

Bondscoach Cor Pot heeft maar liefst vijf spelers van FC Groningen op zijn lijst voor de voorlopige selectie van Jong Oranje gezet. Nadat Leandro Bacuna onlangs al zijn debuut mocht maken voor Jong Oranje, is er ook deze keer weer een nieuwe Groninger die zich bij Pot in de kijker heeft gespeeld: Virgil van Dijk. Hij mag zich mogelijk samen met Johan Kappelhof, Lorenzo Burnet, Maikel Kieftenbeld en Leandro Bacuna gaan melden voor de EK-kwalificatiewedstrijd van Jong Oranje tegen Schotland, die op 14 november a.s. in Nijmegen gespeeld zal worden. De voorlopige lijst van 33 spelers zal echter nog teruggebracht moeten worden naar ruim twintig spelers.

 

UPDATE vrijdag 4 november 2011: Maar liefst vier FC-spelers bij de definitieve selectie!

Inmiddels heeft bondscoach Cor Pot de definitieve selectie van Jong Oranje voor de kwalificatiewedstrijd tegen Schotland bekend gemaakt. Maar liefst vier spelers van FC Groningen zitten hier bij: Maikel Kieftenbeld, Leandro Bacuna en de debutanten Lorenzo Burnet en Virgil van Dijk. De op dit moment geblesseerde Johan Kappelhof staat op de standby-lijst. Geen enkele andere club levert meer dan drie spelers aan Jong Oranje, en dus mag FC Groningen zich nu wel de enige echte hofleverancier van Jong Oranje noemen!

 

Eerder schreven we al het volgende:

FC Groningen mag zich met dit vijftal hofleverancier van Jong Oranje noemen. Alleen Feyenoord heeft één speler meer op de voorlopige lijst staan. De Trots van het Noorden krijgt hiermee de bevestiging dat het een club is die jong Nederlands talent de kans geeft zich verder te ontwikkelen. Op 4 november 2011 zal blijken of alle Groningers ook bij de definitieve selectie zullen zitten.

 

Nicklas Pedersen en Thomas Enevoldsen zijn in de voorlopige selectie van Denemarken opgenomen, dat rond diezelfde tijd tegen Finland en Zweden zal gaan oefenen. Of de twee Denen ook bij de definitieve selectie zullen zitten, zal voor een groot deel afhangen van de fitheid van de twee spelers, die alweer een tijdje last hebben van verschillende blessures.

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.